v.a. 18 jan: Leer omgaan met websites van de overheid (gratis)

donderdag 18 januari - donderdag 1 februari | 10.00 uur - 12.00 uur
de Bibliotheek, Ganzenmarkt 11 in Oldenzaal
v.a. 18 jan: Leer omgaan met websites van de overheid (gratis)

De overheid doet steeds meer via het internet en vraagt de burger daar gebruik van te maken. Huurtoeslag aanvragen, werk zoeken, een nieuw adres doorgeven, inzicht krijgen in uw AOW; het zijn allemaal zaken die we tegenwoordig online kunnen regelen.  Veel mensen zijn hier nog niet (voldoende) vaardig in

Daarom biedt de Bibliotheek in samenwerking met de gemeente de  GRATIS cursus Digisterker aan. Hiermee willen wij u helpen om beter uw weg te vinden bij de (elektronische) overheid.

wat leert u
U leert hoe u handig en veilig informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u een DigiD kunt gebruiken. De cursusstof wordt telkens aangepast aan de samenstelling van de groep cursisten. Een deel van de informatie is speciaal gericht op Oldenzaal en de website van de gemeente.
We gaan ervan uit dat u al wat ervaring hebt met computers en internet. In deze cursus leert u tegelijkertijd beter werken met internet in het algemeen. Gecertificeerde docenten geven de cursus, die bestaat uit drie bijeenkomsten van twee uur. Zij leggen de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uit. Tijdens de cursus én thuis gaat u zelf oefenen op een computer. Bij de cursus hoort een uitgebreid werkboek, waarin u alles rustig kunt nalezen.
Deelname aan de cursus is gratis, inclusief werkboek, koffie en thee.
Vooraf aanmelden is verplicht, u krijgt dan een toegangskaart uitgereikt.

vanaf  januari zijn er vier cursussen van ieder 3 ochtenden gepland:

• donderdagochtend 18, 25 januari en 1 februari van 10.00 - 12.00 uur;
  • maandagochtend 12, 19 en 26 februari van 10.00 - 12.00 uur;
  • donderdagochtend 1, 8 en 15 maart van 10.00 - 12.00 uur;
  • donderdagochtend  22, 29 maart en 5 april van 10.00 - 12.00 uur

download hier de folder

Aanmelden kan bij de Klantenservice in de Bibliotheek of via
Meer informatie is eveneens telefonisch te verkrijgen bij de Bibliotheek: (0541) 512516