Actueel nieuws

Resultaten 1 - 5 van 16

Zomerlezen!

Gepubliceerd op: woensdag 24 mei 2017

De vakantieperiode betekent voor kinderen soms dat ze ook weken of zelfs maanden veel minder of niet meer lezen: de Zomerdip. Als gevolg hiervan daalt soms het leesniveau van kinderen met wel 2 AVI-niveau’s.

audioboek Boudewijn Betzema

Gepubliceerd op: maandag 22 mei 2017

Op 11 mei trad Boudewijn Betzema af als provinciedichter van Overijssel; een titel die hij van 2015 tot en met 2017 op zich heeft genomen. De gedichten die hij in deze periode heeft geschreven, zijn gebundeld in een audioboek dat voor alle inwoners van Overijssel gratis te downloaden is. We informeren u graag over dit prachtige audioboek.

Bibliotheek Oldenzaal gecertificeerd én in Top 15

Gepubliceerd op: dinsdag 16 mei 2017

15 mei was een memorabele dag, met name voor de medewerkers van de Bibliotheek Oldenzaal.
    Op de eerste plaats was er een officieel tintje. Al in oktober 2016 ontving de Bibliotheek bericht dat ze “op basis van bevindingen uit de audit, voldoet aan de Certificeringsnorm Openbare Bibliotheken”. Wethouder Vloothuis gaf het bijbehorende Certificaat een prominente plek in de hal van het gebouw.

De LuisterBieb heeft er ruim 200 nieuwe luisterboeken bij!

Gepubliceerd op: zaterdag 01 april 2017

De LuisterBieb is er voor iedereen. Een groot aantal luisterboeken is ook gratis voor niet bibliotheekleden beschikbaar. Je leent luisterboeken voor een periode van 3 weken, waarna je ze weer kunt verlengen.

lezingencyclus 'de Marktstraat, het mooiste straatje van Oldenzaal'

Gepubliceerd op: dinsdag 20 december 2016

Oldenzaal heeft een paar mooie panden, met een rijke historie, in een prachtige straat.
    De deuren van deze gebouwen gaan letterlijk en figuurlijk open tijdens een lezingencyclus van - in totaal - 6 bijeenkomsten; 3 in het voorjaar en 3 in het najaar van 2017.
    Was u niet altijd al nieuwsgierig welke verborgen geschiedenis er achter de gevels van het  Palthe Huis, J.W. Racerhuis en het Michgoriushuis, verscholen gaat?
    In elk pand krijgt u een lezing én een rondleiding.
    Alle bijeenkomsten worden gehouden op zondagmiddag van 14.30 – 16.30 uur.