Actueel nieuws

Resultaten 1 - 5 van 18

Week van de Alfabetisering, 4 t/m 10 september

Gepubliceerd op: dinsdag 22 augustus 2017

In Nederland zijn ruim 2,5 miljoen mensen laaggeletterd. In jouw/uw omgeving is vast ook iemand die moeite heeft met lezen in schrijven. Maak het bespreekbaar.

lezingencyclus 'de Marktstraat, het mooiste straatje van Oldenzaal'

Gepubliceerd op: dinsdag 08 augustus 2017

Oldenzaal heeft een paar mooie panden, met een rijke historie, in een prachtige straat.
    In het voorjaar waren er al een drietal lezingen waarbij deze gebouwen gaan letterlijk en figuurlijk open gingen. Dit succes wordt voortgezet met een  drietal lezingen in het najaar.
    Alle bijeenkomsten worden gehouden op zondagmiddag van 14.30 – 16.30 uur.

In het najaar en wel op 17 september, verzorgt Ruud Olde Dubbelink een lezing over de bewoners van het Palthe-Huis.
    Als laatste in de cyclus staat het J.W. Racerhuis centraal. Op 15 oktober is het opnieuw Ruud Olde Dubbelink die een lezing geeft over de bewoners en op 19 november is er een lezing annex rondleiding m.b.t. het gebouw wat ook wel bekend staat als  ’De Sociëteit’.

meer informatie en kosten
    Wie meer wil weten over alle lezingen kan een folder halen bij één van de  organisatoren, namelijk de Bibliotheek, Impuls, het Palthe Huis en Vrienden van het Palthe Huis.
    Deze folder is hier te downloaden.

De middagen zijn apart te bezoeken en dat kost dan € 5,00 per keer, inclusief koffie/thee.

Kaarten zijn te koop of te reserveren bij de Bibliotheek; kijk hiervoor per datum van de lezing bij 'Activiteiten'

BIEB! gratis magazine vol (voor)leestips bij de Bibliotheek

Gepubliceerd op: woensdag 02 augustus 2017

Thuis lezen en voorlezen is natuurlijk erg belangrijk, maar het kan ook nog eens erg leuk zijn om daar met uw kind mee bezig te zijn!
    De Bibliotheek weet dat heel goed. Ze maken ieder jaar het magazine BIEB. De nieuwste editie van BIEB magazine  is juist uit gekomen.

Zomerlezen!

Gepubliceerd op: woensdag 24 mei 2017

De vakantieperiode betekent voor kinderen soms dat ze ook weken of zelfs maanden veel minder of niet meer lezen: de Zomerdip. Als gevolg hiervan daalt soms het leesniveau van kinderen met wel 2 AVI-niveau’s.

audioboek Boudewijn Betzema

Gepubliceerd op: maandag 22 mei 2017

Op 11 mei trad Boudewijn Betzema af als provinciedichter van Overijssel; een titel die hij van 2015 tot en met 2017 op zich heeft genomen. De gedichten die hij in deze periode heeft geschreven, zijn gebundeld in een audioboek dat voor alle inwoners van Overijssel gratis te downloaden is. We informeren u graag over dit prachtige audioboek.