Actueel nieuws

Resultaten 1 - 5 van 20

VoorleesExpress Oldenzaal zoekt vrijwilligers

Gepubliceerd op: woensdag 13 december 2017

Lezen is leuk! Maar wat als je de Nederlandse taal niet goed beheerst? Dan kom je niet goed mee op school. Vrijwilligers van de VoorleesExpress zetten zich in om taalachterstand en laaggeletterdheid terug te dringen.

Uw telefoon als bibliotheekpas gebruiken

Gepubliceerd op: woensdag 13 december 2017

Nooit meer uw biblioteekpas vergeten

Op de zelfservice balies van de bibliotheek zijn nieuwe scanners bijgeplaatst. Deze scanners zijn geschikt om uw bibliotheekpas te scannen welke zijn ingelezen middels een klantenkaartapp op uw telefoon. een voorbeeld van een dergelijke app is "Stocard".
    Op deze wijze hebt altijd uw bibliotheekpas bij de hand.

VOORKOM DAT E-MAIL IN SPAMBOX KOMT

Gepubliceerd op: donderdag 19 oktober 2017

Een spamfilter zou eigenlijk alleen ongewenste e-mail uit de mailbox moeten weren maar helaas worden ook regelmatig gewenste berichten uitgefilterd. Uiteraard doet ook de Bibliotheek Oldenzaal er alles aan om niet als 'spam' aangemerkt te worden. Desondanks komt het met name bij een Microsoftaccount (Outlook, Hotmail, MSN, Live, e.d.) nog wel eens voor dat we als spam ingedeeld worden terwijl dit volgens de geldende regels niet zo zou moeten zijn.

korting bij De Bond

Gepubliceerd op: woensdag 04 oktober 2017

Onze leden van de Bibliotheek Oldenzaal hebben een streepje vóór; korting op diverse cursussen en lezingen die in de Bibliotheek worden gegeven, maar bijvoorbeeld ook door samenwerking met Stadstheater De Bond.

BIEB! gratis magazine vol (voor)leestips bij de Bibliotheek

Gepubliceerd op: woensdag 02 augustus 2017

Thuis lezen en voorlezen is natuurlijk erg belangrijk, maar het kan ook nog eens erg leuk zijn om daar met uw kind mee bezig te zijn!
    De Bibliotheek weet dat heel goed. Ze maken ieder jaar het magazine BIEB. De nieuwste editie van BIEB magazine  is juist uit gekomen.