Biebpanelleden gewaardeerd

Gepubliceerd op: maandag 21 december 2015

Via BiebPanel kunnen bibliotheekleden en -bezoekers hun mening geven over allerlei zaken die spelen bij hun bibliotheek, zoals de collectie, de inrichting, dienstverlening en activiteiten.Twee van hen, namelijk mevrouw Yvonne Lansink en Ana Maria van Gemmert-Bartoli werden in de week voor Kerstmis, in het zonnetje gezet en kregen een VVV-bon uitgereikt door Herma Loman van de Bibliotheek.

Deze geste is een blijk van waardering voor het hele Oldenzaalse panel. Elk jaar zullen enkele leden een cadeautje ontvangen; dit wordt door loting bepaald.

Oldenzaal
Het betreft een panel met meer dan 90 aangesloten bibliotheken uit heel het land, met in totaal bijna 28.000 leden. Twente maakt hier als cluster onderdeel van uit met 810 leden waarvan 132 uit Oldenzaal.

Biebpanel resultaten
De onderwerpen van de 3 onderzoeken die dit jaar werden gehouden, betreffen: ‘de ontmoetings- en verblijfsfunctie Bibliotheek’, de ‘Maatschappelijke waarde van de Bibliotheek’ en ‘Communicatie’.
De resultaten voor het cluster Twente in het algemeen en Oldenzaal in het bijzonder waren bovengemiddeld positief.
Tegelijkertijd kijkt de Bibliotheek Oldenzaal naar de aandachtspunten en er worden waar mogelijk, ook verbeterpunten vastgesteld.
In de Oldenzaalse situatie krijgt een aantal onderdelen voortgang bij de verhuizing naar de Vijfhoek.
Voor wie interesse heeft om mee te dien aan het Biebpanel; zie voor meer informatie en aanmelding: www.biebpanel.nl