45.000 gesproken boeken voor mensen met een leesbeperking

Gepubliceerd op: woensdag 27 juli 2016

Meer dan een miljoen Nederlanders hebben een leesbeperking. Zo telt ons land ruim 600.000 dyslectici en ongeveer 300.000 slechtzienden.
Om te zorgen dat zij ook kunnen genieten van een goed boek heeft de Bibliotheek 45.000 gesproken boeken, exclusief voor leden met een leesbeperking

De collectie van 45.000 gesproken boeken - afkomstig uit de collectie van Bibliotheekservice Passend Lezen - wordt aangeboden via www.bibliotheek.nl/passendlezen.
Samen met Passend Lezen , de bibliotheekvoorziening voor mensen met een leesbeperking, zorgt ook de Bibliotheek Oldenzaal er voor dat steeds meer mensen met een leesbeperking gratis toegang krijgen tot passende leesvormen.
een uitgebreide collectie
Op www.bibliotheek.nl/passendlezen staan gesproken boeken in alle genres; van streekroman tot jeugdboek, van Kruistocht in spijkerbroek tot Het diner
De gesproken boeken zijn gratis beschikbaar voor bibliotheekleden met een leesbeperking, zoals blind­ of slechtziendheid of dyslexie. Maar ook leden met een andere beperking waardoor lezen niet of moeilijk gaat, kunnen gebruik maken van de collectie.

eenvoudig op computer, tablet of telefoon
Gebruik maken van gesproken boeken is eenvoudig en valt binnen het lidmaatschap van de Bibliotheek. Leden kunnen met hun lidmaatschapsgegevens een webaccount aanmaken. Hiermee hebben zij direct toegang tot de collectie gesproken boeken. Deze zijn te beluisteren via een pc, laptop, tablet of smartphone. Tijdens het lezen moet er verbinding zijn met internet, downloaden is namelijk niet mogelijk.

meer informatie
Op www.bibliotheek.nl/passendlezen wordt stap voor stap uitgelegd hoe het werkt. Ook staat op deze website meer informatie over de dienst.
Deze informatie staat ook op http://www.bibliotheekoldenzaal.nl/speciaal-voor/aangepast-lezen

Bovendien kunt bellen naar de Bibliotheek en vragen naar Benno Strengers (0541-512516)