Nationale Bibliotheekpas

Gepubliceerd op: dinsdag 18 oktober 2016
Nationale Bibliotheekpas

Voor de leden van de Bibliotheek Oldenzaal is hun bibliotheekpas vanaf oktober, óók een Nationale Bibliotheekpas. De huidige bibliotheekpas is nu geschikt om te lenen in vrijwel alle bibliotheken in Nederland. Dat betekent naast de eigen Bibliotheek, zo'n duizend andere vestigingen. Omgekeerd kunnen uiteraard leden van andere bibliotheken met hun ‘Nationale Bibliotheekpas’ in de Bibliotheek Oldenzaal terecht.

Met de eigen pas en zonder extra kosten of handelingen, kunnen  bibliotheekleden voortaan gebruikmaken van de Bibliotheek in de plaats waar zij werken, op vakantie zijn, of winkelen.
Om het extra makkelijk te maken, kunnen zij hun boeken ook inleveren bij hun eigen Bibliotheek.

De Bibliotheek van nu
Iedereen, lid of geen lid, is welkom om een krant of tijdschrift te komen lezen, een lezing of cursus bij te wonen. Er is gratis wifi en er zijn werkplekken, bijvoorbeeld voor studenten of zzp'ers. En er is plek om elkaar te ontmoeten, er is koffie en ruime openingstijden.
Natuurlijk zijn er ook boeken, dvd’s, tijdschriften en andere materialen te lenen.
Uiteraard geldt de bibliotheekpas ook voor de uitgebreide collectie e-books. Deze zijn 24/7 via de website te leen, vanuit huis of elders.
Met de combinatie van alle fysieke vestigingen in Nederland als het grote digitale aanbod, biedt de Bibliotheek Oldenzaal een groot pakket aan diensten tegen een zeer aantrekkelijke prijs.