de Bibliotheek maakt je rijker

Gepubliceerd op: dinsdag 18 oktober 2016
de Bibliotheek maakt je rijker

Onder dit motto is de landelijke reclamecampagne voor de Bibliotheek van start gegaan. In heel Nederland wordt op grote schaal promotie gemaakt voor de Bibliotheek als plek waar elke Nederlander terecht kan om te werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling. De campagne is een initiatief van de Vereniging voor Openbare Bibliotheken en wordt lokaal ondersteund.

De campagne is erop gericht om Nederlanders te laten zien dat de Bibliotheek zoveel meer biedt dan alleen het uitlenen van boeken. Wat veel mensen niet weten is dat er in de Bibliotheek een zeer groot aanbod is van (computer)- cursussen, inloopspreekuren voor e-books en computervragen, lezingen, taalles, en andere interessante activiteiten.
Ook kan iedereen terecht om Nederlands te leren spreken en schrijven of voor een cursus Engels of Italiaans.
Vanzelfsprekend is er ook de kennis en leestips voor taalontwikkelingen bij kinderen.
Het kan allemaal in de Bibliotheek van nu.

Bert Heideman, directeur van Bibliotheek Oldenzaal is enthousiast over de campagne: “als Bibliotheek zijn wij met veel enthousiaste collega’s al langer bezig ons aanbod te vergroten. Naast de uitgebreide collectie boeken en andere materialen bieden wij de inwoners van Oldenzaal en omgeving, een fijne plek om te vertoeven, zich te ontspannen, maar juist ook om zichzelf te ontwikkelen. Er is zoveel te doen, voor iedereen! We hopen dat de campagne bijdraagt aan een positief imago, want de Bibliotheek maakt je rijker!”

Bibliotheken zijn van oudsher laagdrempelige publieke organisaties, vaak in het centrum van een stad of dorp. Het doel is om iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving te laten deelnemen. Daarnaast wil de Bibliotheek een 'third place' bieden voor een ieder die wil ontspannen en die een moment van rust zoekt om informatie in wat voor vorm dan ook tot zich te nemen.
Ontspannen, Ontmoeten, Ontwikkelen en Ontdekken vormen daarbij de kernbegrippen. De Bibliotheek is daarmee een speeltuin van kennis, prikkeling en ervaring voor ieder individu.