lezingencyclus 'de Marktstraat, het mooiste straatje van Oldenzaal'

Gepubliceerd op: dinsdag 20 december 2016
lezingencyclus 'de Marktstraat, het mooiste straatje van Oldenzaal'

Oldenzaal heeft een paar mooie panden, met een rijke historie, in een prachtige straat.
De deuren van deze gebouwen gaan letterlijk en figuurlijk open tijdens een lezingencyclus van - in totaal - 6 bijeenkomsten; 3 in het voorjaar en 3 in het najaar van 2017.
Was u niet altijd al nieuwsgierig welke verborgen geschiedenis er achter de gevels van het  Palthe Huis, J.W. Racerhuis en het Michgoriushuis, verscholen gaat?
In elk pand krijgt u een lezing én een rondleiding.
Alle bijeenkomsten worden gehouden op zondagmiddag van 14.30 – 16.30 uur.

Op 12 februari en 19 maart komt als eerste het Michgoriushuis aan bod. Op 12 februari gaat Bert Haer van het Monumentenloket Enschede, dieper in, op het gebouw in de vorm van een lezing plus rondleiding. Ruud Olde Dubbelink - oud conservator van het Palthe Huis - geeft op 19 maart een lezing over de bewoners.

Vervolgens staat op 23 april het Palthe Huis op het programma. Johan de Haan - bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Nijmegen - geeft dan een lezing over, en een rondleiding in, het gebouw.

In het najaar en wel op 17 september, verzorgt Ruud Olde Dubbelink een lezing over de bewoners.
Als laatste in de cyclus staat het J.W. Racerhuis centraal. Op 15 oktober is het opnieuw Ruud Olde Dubbelink die een lezing geeft over de bewoners en op 19 november is er een lezing annex rondleiding m.b.t. het gebouw wat ook wel bekend staat als  ’De Sociëteit’.

meer informatie en kosten
Wie meer wil weten over alle lezingen kan een folder halen bij één van de  organisatoren, namelijk de Bibliotheek, Impuls, het Palthe Huis en Vrienden van het Palthe Huis.
Deze folder is hier te downloaden.

De middagen zijn apart te bezoeken en dat kost dan € 5,00 per keer, inclusief koffie/thee. Vanzelfsprekend kan er ook aan alle lezingen worden deelgenomen; dan is de prijs € 25,00 voor de hele cyclus

Kaarten zijn te koop of te reserveren bij de Bibliotheek; kijk hiervoor per datum van de lezing bij 'Activiteiten'