5 februari

Gepubliceerd op: maandag 19 december 2016
5 februari

Zondagmiddag 5 februari wordt in de Bibliotheek voor de 24e keer de lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden.
Wie zal dit jaar door de jury worden uitgeroepen tot Voorleeskampioen 2017 van Oldenzaal?<br />
Schoolkampioenen uit de groepen 7 of 8 van 11 basisscholen zetten zich die middag in, om deze titel binnen te halen.

De schoolkampioenen zijn, in alfabetische volgorde: Jochem Esselink (De Wendakker), Qinn Kassens (De Linde, loc. De Essen), Boukje Loohuis (De Zevenster), Chardonay Ooink (De Windroos), Maudy Oude Velthuis (De Bongerd), Maud Reuver (Nutsschool), Julia Scherfke (De Esch), Lotte Schopman (De Leemstee), Wouter Velthuis (De Linde, loc. De Thij),  Lieve van Vilsteren (Franciscusschool) en Lisa Wisselo (De Maten).

jury
De jurering let met name op aspecten als stemgebruik, voorleestempo, contact met het publiek.
De spanning wordt gebroken op het moment dat juryvoorzitter Bert Heideman bekend maakt wie de Voorleeskampioen van Oldenzaal 2017 wordt.

vervolg
De winnaar of winnares gaat in ieder geval door naar de regionale finale die op zaterdagmiddag 11 maart in het Kulturhus Haaksbergen wordt gehouden. Hij/zij komt daar uit tegen de voorleeskampioenen van Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Losser met als inzet een plaats in de provinciale finale. De Voorleeskampioen van Overijssel zal vervolgens de provincie vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale in mei in muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.

De landelijke Voorleeskampioen wordt bovendien een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag.