Mijn Bibliotheek

Laden...

Actueel nieuws

Belastingspreekuur i.s.m. Belastingdienst

de Bibliotheek helpt bij digitale belastingaangifte
Mensen die hulp nodig hebben bij de digitale belastingaangifte of online toeslagen aanvragen, kunnen in maart en april terecht in de Bibliotheek aan de Ganzenmarkt. Samen met HUBA Oldenzaal biedt de Bibliotheek een belastingspreekuur ter ondersteuning bij de digitale aangifte of aanvraag. Deze service is gratis.

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis computer- en internetgebruik en cursussen. Deze zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.

Belastingspreekuur
Afwisselend op dinsdag- en woensdagmiddag kunt u in maart en april wekelijks in de Bibliotheek gebruikmaken van het belastingspreekuur. Hiervoor geldt een vrije inloop. Ondersteuners van HUBA verzorgen de daadwerkelijke hulp. Stel vragen over uw belastingaangifte, vraag advies, ook over huurtoeslag en zorgtoeslag. Het daadwerkelijke invullen moet u wel zelf doen.
Data: dinsdag 6 maart, woensdag 14 maart, dinsdag 20 maart, woensdag 28 maart, dinsdag 3 april, woensdag 11 april, dinsdag 17 april en woensdag 25 april, van 13.30 tot 15.00 uur.
Afhankelijk van uw vraag moet u meenemen naar het spreekuur: DigiD gebruikersnaam en wachtwoord, jaaroverzichten van werkgevers, uitkeringsinstanties en banken; WOZ-beschikking; voorlopige aanslagen Inkomstenbelasting en Zorgverzekeringswet; rekeningen van aftrekbare kosten voor zorg en opleiding; de toekenning van huur en zorgtoeslag.

Heeft u een laptop ter beschikking, dan is het handig om die mee te nemen naar het spreekuur.

zelf aangifte doen in de Bibliotheek
Wie zelf aangifte of een aanvraag wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de Bibliotheek. Er zijn computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan en het printen van de aangifte is gratis. Voor specifieke hulp bij de aangifte of aanvraag kan iedereen terecht bij het belastingspreekuur.

cursussen computer, internet en digitale overheid
Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid, heeft de Bibliotheek de gratis cursus Digisterker. Onderwerpen zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en MijnOverheid. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruikmaken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld gemeente, UWV en Belastingdienst.
De eerstvolgende cursus Digisterker start op donderdagochtend 1 maart en daarna één op donderdagochtend 22 maart.
Het betreft een cursus van drie ochtenden die twee uur duren.

Naast een groot en gevarieerd aanbod aan computercursussen is er ook de gratis cursus Klik&Tik. Deze cursus is vooral bedoeld voor mensen die het lezen en schrijven van de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen.
In kleine groepjes leert u - in zes lessen - de basisvaardigheden: de computer opstarten, typen en een e-mail versturen en een les over sociale media.
Meer informatie is verkrijgbaar tijdens het spreekuur van het Taalpunt: elke dinsdag van 10-12 uur en op woensdag van 13.00-15.00 uur.