Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Hoe maak ik een mooie natuurfoto?

Clifton Buitink  geeft deze lezing over natuurfotografie. Hij vertelt over zijn twee passies fotografie en natuur. Graag deelt hij die fascinatie met zijn publiek.

Hij fotografeert veel in opdracht van Landschap Overijssel en geeft daarnaast workshops en cursussen. Dat zijn werk gewaardeerd wordt, bewijzen zijn prijzen op het NK Natuurfotografie; hij wist daar zowel een tweede en een derde plaats te bemachtigen.
Clifton: “vanaf mijn jonge jaren ben ik al een ontzettende natuurliefhebber en ik was vaak in het bos te vinden. Acht jaar geleden begon ik (toen nog) met mijn mobiele telefoon de prachtige verschijnselen die de natuur te bieden heeft, vast te leggen. Ik werd hier erg enthousiast over en snel daarna heb ik mijn eerste spiegelreflexcamera aangeschaft. Mijn foto's werden naarmate ik hier serieus mee bezig ging, steeds beter en ik kreeg de kneepjes van het vak goed te pakken. Na lang geoefend te hebben, haalde ik mijn allereerste betaalde opdracht binnen”.

In zijn verhaal – uiteraard geïllustreerd met foto’s op het scherm – komen thema’s aan bod als” hoe komen bepaalde foto's tot stand’ en ‘waarom je zoveel moeite doet voor een plaatje”. Naast foto’s heeft hij een aantal natuurclips gemaakt, die hij ook graag met ons deelt.

Wie al wil proeven van zijn werk, kan kijken op  www.cursuslerenfotograferen.nl of op Facebook

Entree voor deze prachtige avond kost € 5,00 voor niet-leden en € 4,00 voor leden van de Bibliotheek Oldenzaal. Kaartjes zijn te koop aan de balie in de Bibliotheek of  hier te reserveren. ofwel telefonisch 0541 512516