Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Start Digisterker; Leer omgaan met websites van de overheid (gratis)

Start  Digisterker; Leer omgaan met websites van de overheid (gratis)

De overheid doet steeds meer via het internet en vraagt u, als burger, daar gebruik van te maken. Huurtoeslag aanvragen, werk zoeken, een nieuw adres doorgeven, inzicht krijgen in uw AOW; het zijn allemaal zaken die we tegenwoordig online kunnen regelen.

Veel mensen zijn hier nog niet voldoende vaardig in. Daarom biedt de Bibliotheek in samenwerking met de gemeente de  GRATIS cursus Digisterker aan. Hiermee willen wij u helpen om beter uw weg te vinden bij de elektronische overheid.

wat leert u?
U leert hoe u handig en veilig informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, bijvoorbeeld de opbouw van uw AOW. De landelijk en lokale overheden vragen steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u een DigiD kunt gebruiken. De cursusstof wordt telkens aangepast aan de samenstelling van de groep cursisten. Een deel van de informatie is speciaal gericht op Oldenzaal en de website van de gemeente.
We gaan ervan uit dat u al wat ervaring hebt met computers en internet. In deze cursus leert u tegelijkertijd beter werken met internet in het algemeen. Gecertificeerde docenten geven de cursus, die bestaat uit drie bijeenkomsten van twee uur. Zij leggen de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uit. Tijdens de cursus én thuis gaat u zelf oefenen op een computer. Bij de cursus hoort een uitgebreid werkboek, waarin u alles rustig kunt nalezen.

Vanaf januari  zijn er 4 cursussen van ieder drie ochtenden gepland:

• donderdagochtend 17, 24 en 31 januari 10.00 - 12.00 uur;
  • maandagochtend 11, 18 en 25 februari van 10.00 - 12.00 uur;
  • donderdagochtend 28 februari, 7 en 14 maart van 10.00 - 12.00 uur;
  • donderdagochtend 21, 28 maart en 4 april van 10.00 - 12.00 uur;

Deelname aan de cursus is gratis, inclusief werkboek, koffie en thee.
Vooraf aanmelden is verplicht, u krijgt dan een toegangskaart.U  kunt zich aanmelden bij de Klantenservice in de Bibliotheek; daar is de folder ook verkrijgbaar.
Meer informatie of aanmelding is eveneens telefonisch mogelijk, bij de Bibliotheek: 0541 512516 of via

De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Oldenzaal.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring