Lenen en verlengen lenen

Als je lid bent van de Bibliotheek mag je boeken, cd's, dvd's, tijdschriften of andere materialen tegelijkertijd lenen, zonder extra kosten. (jeugdleden max.15 materialen)

Je leent materialen met behulp van de zelfbedieningsapparatuur. Je houdt je bibliotheekpas voor de scanner en legt de materialen op de plaat. Op de bon staat wat je geleend hebt en de inleverdatum. Ben je je pas vergeten? Dan kun je de materialen bij de klantenservice lenen tegen betaling van €1,-.

De materialen mag je vier weken thuishouden. Ben je te laat, dan betaal je €0,25 per item per week, met een maximum van €4,- per geleend materiaal.

Mocht je het materiaal langer thuis willen houden, dan kun je tot drie keer toe verlengen op de website (Mijn Bibliotheek) of de app 'Bibliotheek Wise". De inleverdatum verschuift dan 1 leentermijn de toekomst in vanaf de dag van verlengen. Als iemand anders het boek gereserveerd heeft, kun je niet meer verlengen.

Reserveren en aanvragen

reserverenAls iets uitgeleend is of als je zelf geen tijd hebt om een boek uit te zoeken, kun je materialen reserveren. Dit kan via de catalogus op onze website of in de app. We zetten deze reservering dan voor je klaar in de vestiging van jouw keuze.

Soms is een titel niet beschikbaar is onze bibliotheek, maar wel in een andere bibliotheek in Overijssel of daarbuiten. Je kunt dit zien onder ‘gevonden resultaten’. We halen deze met alle plezier voor je op.

Voor titels binnen Overijssel reserveer je op de normale manier: klik op de knop ‘Reserveren’ en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Voor titels buiten Overijssel klik je op de knop ‘Aanvragen’. Een nieuw venster opent. In dit proces geef je je pasnummer in, beginnende met 2541. Daarna kun je hier gewoon je eigen wachtwoord invoeren. De aanvragen buiten Overijssel kosten € 5,00.
Ook kan je materialen buiten Overijssel aanvragen via: 
https://www.bibliotheekoldenzaal.nl/wetenschappelijke-boeken-lenen

Je krijgt bericht als de reservering of de aanvraag voor je klaarstaat. Kom wel binnen acht dagen je reservering ophalen, anders kost je het € 0,50 en wordt de titel beschikbaar gesteld voor andere leners.

Je persoonlijke pas & je familie

pasjesJe krijgt een eigen persoonlijke pas. Ben je deze kwijt, dan kun je een duplicaatpas aanvragen voor €3,50. Wil je samen met je partner op één abonnement lenen, dan kun je gratis een partnerpas aanvragen. Je moet hiervoor wel op één adres wonen.

Wil je geen lid meer zijn? Dan kun je op ieder moment je lidmaatschap opzeggen, met inachtneming van een maand opzegtermijn.

Al je Bibliotheekzaken (bijv. zien wat je thuis hebt, verlengen, reserveren, aanvragen) regel je via Mijn Bibliotheek op de website of via de app. Daar kun je ook machtigingen instellen, zodat je bijvoorbeeld voor je kinderen kunt verlengen en betalen. Zo houd je alles in de hand. Lees meer over Mijn Bibliotheek