Bibliotheek Oldenzaal

maandag 5 september 2016 (19.30 tot 21.30)
de Bibliotheek, Ganzenmarkt 11 in Oldenzaal
5 sept.: workshop Verhalen schrijven

Elk verhaal speelt zich ergens af. Hoe ziet die plek er uit en hoe ruikt en voelt het er?

Tijdens een verhalenworkshop, op maandagavond 5 september in de Week van de Amateurkunst, leer je een omgeving te creëren die leeft!
Wie kan je beter vertellen hoe je een locatie opbouwt voor je verhaal dan een fantasy auteur? Kim ten Tusscher heeft inmiddels zes boeken op haar naam staan, waarvan er vijf spelen in een verzonnen wereld. Kenmerkend zijn de uitgebreide geschiedenis, beeldende landschappen en geloofwaardige culturen en gebruiken.
Tijdens deze workshop zet Kim de deelnemers aan het werk met uitdagende opdrachten en vertelt ze hoe zij haar (boeken)wereld schept. Ze geeft onder andere tips over research en legt uit wat de termen ‘infodump’ en ‘show’, ‘don’t tell’ inhouden en hoe je deze ‘schrijfzonden’ vermijdt.
Of… heeft het soms juist wel nut om de regels te breken? Til jouw verhaal naar een hoger niveau.

De kennis die Kim deelt is toepasbaar voor ieder genre, of je nu een kort verhaal schrijft of een epos van meerdere delen. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een beter beeld van je wereld en handvatten hoe je jouw visie in je verhaal kunt verwerken.

De workshop begint om 19.30 uur  en duurt tot ongeveer 21.30 uur.
Deelname is gratis, maar aanmelden vooraf is gewenst. Dat kan via 0541-512516, via of bij de klantenservice in de Bibliotheek.
Voor deelnemers die dat leuk vinden, bestaat de mogelijkheid om een kort verhaal - resultaat van deze workshop of een al bestaand eigen kort verhaal - voor te lezen tijdens de Local Heroes-avond. Deze wordt gehouden op donderdagavond 8 september in het Shelter theatercafé van Stadstheater De Bond: