Meer zelfservice in de Bibliotheek

Per 1 september geldt van maandag t/m vrijdag tot 14.00 uur zelfservice in de Bibliotheek Oldenzaal. Er is dan tot 14.00 uur geen bibliotheekmedewerker aanwezig. Bezoekers kunnen zelf boeken uitzoeken, lenen en terugbrengen via onze servicecomputers. Er zijn vrijwilligers aanwezig die daarbij kunnen helpen.

Heb je bijzondere vragen? Dan adviseren we je na 14.00 uur of op zaterdag naar de Bibliotheek te komen.

Verandering van taken
De Bibliotheek verandert steeds meer van klassieke uitleenbibliotheek naar een maatschappelijke en educatieve bibliotheek. Dit moet ook om relevant te blijven voor alle inwoners in de gemeente. Dit betekent dat onze medewerkers zich steeds meer richten op het organiseren van culturele, maatschappelijke en educatieve activiteiten. Daarbij kun je denken aan de Bibliotheek op school, jeugdactiviteiten, computercursussen, lezingen, debatten en taallessen.

Uitlening geautomatiseerd
Uiteraard blijft het kunnen lenen van boeken en andere materialen erg belangrijk voor de Bibliotheek. Daarom is het uitlenen van boeken zoveel mogelijk geautomatiseerd, zodat de meeste bezoekers zich uitstekend zelf kunnen redden. Lukt dat niet? Dan zijn er vrijwilligers aanwezig om te helpen.

De wijzigingen gaan in per 1 september waarbij september een overgangsmaand betreft voor het inwerken van vrijwilligers..