Nieuwsbrief september 2017

de Bibliotheek Oldenzaal
2017 - 4

We gaan weer nieuwe dingen doen

Nieuws en activiteiten van de Bibliotheek Oldenzaal, september - oktober

 
img

workshop verhalen schrijven

Van 1 t/m 8 oktober wordt in Oldenzaal CulTuurlijk georganiseerd. Een van de activiteiten is een verhalenworkshop over het belang van personages in een verhaal.
img
img

help, ik heb kanker - wat nu, een praktische reisgids

Op dinsdag 10 oktober om 19.30 uur geeft Lucie Schäfer een lezing over kanker, in de Bibliotheek. Dertien jaar geleden kreeg Lucie zelf, de diagnose borstkanker.
img
img

studiekring - iets voor u?

We willen een studiekring voor 50 plussers opzetten, en organiseren daarom een inloopmiddag op dinsdag 3 oktober, tussen 14.00 uur -15.00 uur.
img
lees meer >
lees meer >
lees meer >
img

8 okt.: Zing Nederlands met me

Kom ook meezingen! Taalpunt Oldenzaal en KaliberKunstenschool nodigen iedereen uit om op zondag 8 oktober vanaf 14.30 uur mee te zingen met Nederlandse (pop)liedjes. Ook vluchtelingen worden op deze middag uitgenodigd.
img
img

de app voor alle bibliotheekzaken

Met de ‘Bibliotheek Wise App’ op smartphone of tablet, regelt u het reserveren, verlengen ziet u wat u in bezit hebt en nog véél meer.
img
img

gratis cursussen van de Bibliotheek

Als lid van de Bibliotheek kun je elk jaar gratis twee online cursussen volgen. Zo steek je altijd wat op. Onze cursussen volg je in je eigen tijd en tempo in een online omgeving.
img
lees meer >
lees meer >
lees meer >
img

gratis oefenen op Theorie.nl in de bibliotheek

Voor veel mensen is het theorie-examen een grotere uitdaging dan het praktijkexamen. In de Bibliotheek kan iedereen, ook niet-leden, onbeperkt oefenen voor het theorie-examen voor auto, motor of bromfiets.
lees meer
img

doe mee; leeskring Engels literatuur

Bij de leeskring Engels is plek voor enkele nieuwe deelnemers. Voor aanmelding en informatie over deze leeskring, zie:

agenda

september:
* start computercursussen
* start taalcursussen
* start operacursus

1 sept. - 17 okt.:
expositie InteractContour Oldenzaal
8 sept.:
start Praathuis
1 - 31 okt.:
expositie cliënten RIBW
vanaf eind okt.:
expositie Maarten Luther
img
 
img

docenten computercursussen gevraagd

Het Seniorweb leercentrum in Bibliotheek Oldenzaal is op zoek naar enkele enthousiaste vrijwillige docenten om aan groepen van 4 tot 8 cursisten les te geven, samen met enkele assistenten.
lees meer
img

OPROEP: de nieuwe Bibliotheek

Achter de schermen zijn we volop bezig met de nieuwe Bibliotheek Oldenzaal die volgend jaar in het winkelcentrum in den Vijfhoek komt. Plannen over de inrichting, welke ruimtes we gaan creëren, de programmering van onze activiteiten en onze look-and-feel. Vanzelfsprekend willen we graag een Bibliotheek waar elke Oldenzaler straks trots op is. Bent u een Oldenzaler en wilt u daar graag met ons hierover meedenken en –praten? Laat het ons weten via:
.