Nieuwsbrief november 2017

de Bibliotheek Oldenzaal
2017 - 5

geen tijd voor winterslaap

Nieuws en activiteiten van de Bibliotheek Oldenzaal, november - december

 
img

workshops 'maak een eigen stop-motion filmpje'

In november organiseren we een serie van 4 workshops waarin kinderen van 8 -12 jaar, met de stop-motion methode een verhaal in een filmpje gaan uitwerken.
img
img

Nederland Leest - robotica

In november kan iedere volwassene het boek 'Ik Robot' ophalen in de Bibliotheek. In het kader van het thema 'robotica' komt de WoWi bus naar Oldenzaal
WoWi! is een biebbus vol digitale nieuwigheden.
img
img

24 nov: robots … redding of bedreiging?

Op vrijdag 24 november om 14.00 uur, geeft dr. Willem Peter de Ridder een lezing over de invloed van robotica op de werkgelegenheid.
De toegang is gratis.
img
lees meer >
lees meer >
lees meer >
img

computerworkshops

Niet alleen cursussen maar ook computerworkshops om in korte tijd iets te leren over b.v. Marktplaats.nl, iCloud en Muziek met Spotify
img
img

veiligheid beleven en ervaren

De Bibliotheek, Impuls en KBO organiseren op woensdagmiddag 29 november van 14.00 tot 16.30 uur, een bezoek aan de Risk Factory Twente op het voormalige Vliegveld Twente.
img
img

Sint leest voor!!

Zaterdag 2 december om 12.00 uur komt hij weer op bezoek in de Bibliotheek. Sinterklaas is een graag gezien gast in de Bibliotheek, ook omdat hij graag voorleest en dat belangrijk vindt!
img
lees meer >
lees meer >
lees meer >
img

opfriscursus Frans

We starten met een ‘opfriscursus Frans’ van 10 avonden. Deze cursus is bestemd voor iedereen met een opleiding op minimaal MAVO-niveau, maar die de middelbare school al enige tijd achter zich heeft gelaten en het Frans beter wil leren beheersen.
lees meer
img

opfriscursus Duits

We starten in 2018 met een ‘opfriscursus Duits’ van 10 avonden. Deze is bestemd voor iedereen met een opleiding op minimaal MAVO-niveau, maar de middelbare school al enige tijd achter zich heeft gelaten en het Duits beter wil leren beheersen.
lees meer
img

met korting naar De Bond

Leden van de Bibliotheek Oldenzaal hebben een streepje vóór; korting op diverse cursussen en lezingen die in de Bibliotheek worden gegeven, maar bijvoorbeeld ook door samenwerking met Stadstheater De Bond.
lees meer
img

cursus ‘omgaan met de websites van de overheid’

U leert hoe u handig en veilig informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW.
lees meer
img

voorkom dat onze mail in uw spambox komt

Om dit te voorkomen , en zo te zorgen dat de e-mail in Inbox terechtkomt,
kunt u het volgende doen:
img

agenda

tot 29 nov.:
expositie Maarten Luther
15 nov.:
WoWi komt!!
19 nov.:
lezing J.W. Racerhuis
24 nov.:
lezing robots … redding of bedreiging?

28 nov.:
lezing Oer-Oldenzaal
29 nov.:
informatiestand autisme
1 dec.:
rondleiding Pré Pain
28 jan.:
Poppentheater Belletje Sterk
img
 
img

mededelingen

afwijkende openingsuren Rond de decemberfeesten, is de Bibliotheek gesloten op beide kerstdagen en nieuwjaarsdag. Verder zijn we geopend volgens de normale openingstijden.

tarieven 2018 Voor 2018 hebben we de tarieven kunnen handhaven op hetzelfde peil als 2017.
.