Nieuwsbrief juni 2018

de Bibliotheek Oldenzaal
2018 - 3

juni 2018

Zin in zomer

 
img

vrijwilligers gevraagd poëzie project

Vijfde en zesde groepen van de basisscholen komen op bezoek bij de Bibliotheek en Museum het Palthehuis, voor een poëzie project. We vragen voor dit project een aantal enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om een paar keer een korte workshop aan de leerlingen te geven.

img
img

talencursussen

Voor de volgende cursussen kunt u zich nog inschrijven:
cursus Spaans voor beginners.
Deze begint op dinsdag 25 september.
lees meer
cursus Italiaans voor beginners
Deze cursus begint op woensdag 26 september
lees meer
img
img

werken met sites van de overheid

Leer omgaan met de websites van de overheid en met uw DigiD in drie ochtenden. Veel aandacht is er voor privacy en veiligheid op internet. Een gratis cursus aangeboden door bibliotheek in samenwerking met de gemeente Oldenzaal.
img
lees meer >
 
lees meer >
img

doe mee aan onze leeskring Engels

Deze leeskring is bijzonder geschikt en bedoeld voor geïnteresseerden in Engelse literatuur. Het lezen van een boek en het samen bespreken van de inhoud en thematiek, vormt een uiterst geschikte basis
img
img

Bert Heideman met prépensioen

Na 43 jaar werkzaam te zijn geweest, waarvan de laatste 38 jaar als directeur van de Bibliotheek Oldenzaal, heb ik besloten om per 1 juli 2018 te stoppen met mijn werkzaamheden.
img
img

nieuwe consulent jeugd en onderwijs

Per 1 juni is Leonie Schepers bij ons in dienst als nieuwe specialist jeugd en onderwijs. Ze stelt zich graag aan je voor!
img
lees meer >
lees meer >
lees meer >
img

handig voor de zomer(vakantie)

Vraagt u zich af wat onze afwijkende openingstijden zijn en hoe het zit met de leentermijn? Lees dan onze
vakantie wetenswaardigheden
En of je nu op vakantie gaat of thuis blijft, met Zomerbieb vind je een leuk Zomerlezen-aanbod.
Heb je de smaak te pakken met de Vakantiebieb en wil je meer e-books; als bibliotheeklid heb je keus uit bijna 20.000 e-books.
img

21 juni: Midzomernacht

De Oldenzaalse Midzomernacht, het tweejaarlijkse poëzie- en muziekevenement, wordt dit jaar georganiseerd op donderdagavond 21 juni, op de langste dag van het jaar.
Dit jaar doen ook leerlingen van het Twents Carmelcollege mee aan de Midzomernacht. Zij zijn de afgelopen maanden bezig geweest met een poëzie- en rapproject.
nieuwe Stadsdichter De gemeente Oldenzaal zal op 21 juni tijdens de Midzomernacht ook de nieuwe stadsdichter benoemen. Wie dat is blijft tot die tijd geheim.
De huidige stadsdichter Dennis Kamst treedt op die avond af.
img

computercursussen en -workshops

Vanaf september bieden we, in samenwerking met Seniorweb, weer een ruim aanbod van diverse computercursussen aan voor iPad, Android-tablets, Windows 10 beginners en gevorderden.
Ook zijn er handige workshops over b.v. Marktplaats; Fotoalbum maken met Albelli; Beter omgaan met de smartphone; Muziek beluisteren met Spotify en Gmail.

agenda juni-sept

5 mei t/m 28 juni
expositie Anne Winkelhuis
17 juni
Geef vader een playlist cadeau
24 juni
lezing Aaltje van Zweden
09 juli t/m 25 augustus
grote boekverkoop
img
img

9 juli t/m 25 augustus

In deze periode houden we weer onze ‘Boekverkoop’. Je vindt het aanbod, op de 1e etage in de expositieruimte en deze is 's ochtends vanaf 10 uur toegankelijk.
img
img

Ida Linderhof - prépensioen

Na veel jaren met plezier in de Bibliotheek Oldenzaal gewerkt te hebben, ben ik 1 juni met prépensioen gegaan. Mijn collega's hebben voor een geweldig afscheid gezorgd. Door mijn lidmaatschap voor het leven zal ik nog regelmatig in de Bibliotheek komen.
img
 
img

gratis online cursussen

Als lid van de Bibliotheek kun je elke maand gratis een online cursus volgen.
In juni is dat de cursus 'Gezond en gelukkig 100 worden' en in juli 'Effectief communiceren'
meer over onze online cursussen
img

we gaan netjes om met uw privacy

Op 25 mei 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) ingegaan. Dit is een nieuwe privacywet van de Europese Unie. De wet was aan vernieuwing toe, omdat de technologische mogelijkheden en het (online) dataverkeer enorm zijn toegenomen. Doel van deze wet is het verbeteren van de privacy van personen.
lees hier ons privacystatement
.
de Bibliotheek Oldenzaal
www.bibliotheekoldenzaal.nl |
Ganzenmarkt 11, 7571 CD OLDENZAAL
0541-512516
Gegenereerd met Wise. Berichtnr. N1761724