Website voorlezen

Klik&Tik

klientikSteeds meer zaken kunt en/of moet u via de computer en internet regelen. Denk maar aan bankzaken, de belastingaangifte, werk zoeken of spullen kopen.
Voor mensen die geen of heel weinig kennis en ervaring hebben met de computer en internet bieden we de cursus Klik & Tik aan.

De cursus Klik & Tik bestaat uit drie delen:

  1. de basis
  2. het internet op
  3. samen op ’t web

Deze delen kunt u achter elkaar of los van elkaar volgen. U heeft de keuze om de cursus zelfstandig of met enige begeleiding in de Bibliotheek te volgen.
Of u kunt het gewoon vanuit huis doen, via www.klikentik.nl  Bij de eerste keer moet u zich registreren.

ondersteuning
Elke 2e en 4e woensdagmiddag van de maand (behalve in december en mei t/m augustus)  vanaf 13.30 uur kunt u bij ons terecht voor de Klik&Tik-cursus.
U gaat zelf aan de slag met het programma en er zijn tot 15.00 uur vrijwillige computerdocenten om u op weg te helpen en om tussendoor vragen te beantwoorden. Ook krijgt u een eigen inlogcode waarmee u eventueel thuis verder kunt oefenen.

Deel 1: De basis
In dit deel leert u de eerste beginselen van omgaan met de computer en internet. Dit deel is bedoeld voor mensen die nauwelijks of nog nooit (zelfstandig) met de computer hebben gewerkt.
Onderwerpen: computer aanzetten, typen, tekst aanpassen, e-mail versturen, kopen op het internet.

Deel 2: Het internet op
In deel 2 maakt u kennis met de mogelijkheden van internet en e-mailen. Dit deel is bedoeld voor mensen die wel een computer kunnen bedienen, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met het internet.
Onderwerpen: zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen, e-mailen, downloaden.

Deel 3: Samen op ‘t web
Het derde deel gaat over sociale media, (VEILIG) informatie over jezelf of je hobby plaatsen op het internet en reageren op anderen. Dit deel is bedoeld voor mensen die de weg weten op internet, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met social media.
Onderwerpen: profiel aanmaken, foto’s en video’s, berichten en reacties, weblogs en links.

welke computer?
Klik & Tik kan op een vaste computer, laptop of op een tablet gedaan worden. In de Bibliotheek kunt u oefenen op een vaste computer, maar we adviseren u om uw eigen laptop of tablet mee te nemen.
In de Bibliotheek heeft u ook een koptelefoon. Deze hebben wij voor u, of u kunt die zelf meenemen.

kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van deze cursus en u hoeft zich ook niet vooraf aan te melden.
Er zijn vrijwillige docenten aanwezig voor de begeleiding.

meer informatie                                                                                                                        
Bel ons: 0541-512516 en vraag naar Benno Strengers