Klik&Tik

klientikSteeds meer zaken kunt en/of moet u via de computer en internet regelen. Denk maar aan bankzaken, de belastingaangifte, werk zoeken of spullen kopen. 

In deze gratis cursus leert u in kleine groepjes (drie personen) de basis van het internetten, e-mailen en omgaan met sociale media, zoals facebook.
De cursus is vooral bedoeld voor wie problemen heeft met lezen en schrijven in het Nederlands en niet of niet goed kan internetten of e-mailen.
Tijdens het spreekuur van het Taalpunt is hierover meer informatie te krijgen: op dinsdag van 10-12 uur en op woensdag van 13.00-15.00 uur. Of vraag naar Benno Strengers: 0541-512516. 

Iedereen met een pc of laptop kan ook zelfstandig vanuit huis de cursus doen, via www.klikentik.nl  
Bij de eerste keer moet u zich registreren. Met enige hulp van familie, vrienden of kennissen zou het moeten lukken.

De cursus Klik & Tik bestaat uit drie delen:

Deel 1: De basis
In dit deel leert u de eerste beginselen van omgaan met de computer en internet. Dit deel is bedoeld voor mensen die nauwelijks of nog nooit (zelfstandig) met de computer hebben gewerkt.
Onderwerpen: computer aanzetten, typen, tekst aanpassen, e-mail versturen, kopen op het internet.

Deel 2: Het internet op
In deel 2 maakt u kennis met de mogelijkheden van internet en e-mailen. Dit deel is bedoeld voor mensen die wel een computer kunnen bedienen, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met het internet.
Onderwerpen: zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen, e-mailen, downloaden.

Deel 3: Samen op ‘t web
Het derde deel gaat over sociale media, (VEILIG) informatie over jezelf of je hobby plaatsen op het internet en reageren op anderen. Dit deel is bedoeld voor mensen die de weg weten op internet, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met social media.
Onderwerpen: profiel aanmaken, foto’s en video’s, berichten en reacties, weblogs en links.