Vrijwilligers gevraagd poëzie project

PoezieVijfde en zesde klassen van de Oldenzaalse basisscholen gaan in het komende schooljaar op bezoek bij de Bibliotheek en Museum het Palthehuis.
De Bibliotheek vraagt voor dit project een aantal enthousiaste vrijwilligers die het leuk vindt om een paar keer een korte workshop aan de leerlingen te geven.

De leerlingen doen mee aan een bijzonder project rond boeken en poëzie. Dit wordt in het kader van het zogenaamde ‘Kunstmenu’ door de twee culturele instellingen samen georganiseerd.
In het museum leren zij van alles over oude en nieuwe kinderboeken en over boekdrukkunst. In de Bibliotheek gaan zij actief bezig met poesiealbums en vriendenboekjes.

Enige ervaring met het omgaan met kinderen en interesse in poëzie is wel nodig. Aan de hand van een uitgeschreven les wordt uitleg gegeven over poesiealbums, vriendenboekjes en rijmschema’s.
In het tweede deel van de workshop worden de leerlingen actief begeleid bij het zelf maken van een gedichtje.

Nadere informatie en aanmelding: de Bibliotheek Oldenzaal, Benno Strengers 0541-512516 of via