Resultaten 1 - 10 van 28

Het is eindelijk zover: wij gaan dit jaar verhuizen in november/december.
Hierbij een eerste kijkje in het nieuwe pand. De contouren van onze locatie in het winkelcentrum 'De Vijfhoek' worden zo langzamerhand zichtbaar.

Vanaf nu kun je direct aan de slag met online trainingen. Je hebt keus uit 28 cursussen, allemaal gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Verbeter je vaardigheden op het gebied van timemanagement, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en talen. Of volg een cursus Digitale fotografie, Yoga, Mindfullness, Sporten en bewegen, Gezond eten, of de korte cursus Geluk.

Op maandag 22 juni nemen we afscheid van de Stadsdichter van Oldenzaal, Patrick Olde Nordkamp. Geen nieuwe stadsdichter dit jaar, maar wel twee weken lang elke ochtend wakker worden met woorden over het Oldenzaalse reilen en zeilen van de afgelopen twee jaar.

Altijd al eens in een bibliotheek willen werken? Dan heb je daar nu de kans voor, want de bibliotheek Oldenzaal zoekt nieuwe vrijwilligers.

Vacature 'gastvrouw / gastheer'
De vrijwilligers krijgen de functie gastvrouw of gastheer. Ze verwelkomen de bezoekers, wijzen hen de weg en helpen mee met het presenteren van de collectie. Mede dankzij de vrijwilligers kunnen de bibliotheekvestigingen vele uren per week geopend zijn en weten de klanten zich goed te redden.

De Bibliotheek is geopend om boeken te lenen en terug te brengen. Reserveer zoveel mogelijk de boeken van te voren via onze online catalogus. Klik hier voor de catalogus. Je krijgt dan bericht wanneer de boeken voor je klaar staan.

We zijn heel blij weer bezoekers te kunnen ontvangen. Uiteraard nemen we maatregelen om de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers te waarborgen. Lees hieronder wanneer we open zijn en welke maatregelen we nemen.

Ons jaarverslag over 2019 is gepubliceerd. In het verslag lees je wat we in 2019 bereikt hebben op de gebieden Jeugd & Onderwijs, Participatie & Zelfredzaamheid en Persoonlijke Ontwikkeling.

De deuren van de Bibliotheek blijven nog wel even gesloten. Er wordt veel gebruik gemaakt van onze online Bibliotheek met e-books en luisterboeken. Maar niet voor iedereen is digitaal lezen even makkelijk. Daarom starten we vanaf 28 april met het thuisbezorgen van boeken. We beginnen bij onze klanten van 80 jaar of ouder.