Resultaten 1 - 5 van 9

Gepubliceerd op: woensdag 01 mei 2019

De zomer-vakantie-periode is voor veel mensen het moment om zich te ontspannen met een boek en e-books. De Bibliotheek Oldenzaal speelt daar op in met het nieuwe Maandabonnement.

Gepubliceerd op: maandag 15 april 2019

In het kader van de WAKweek en Overijssel Toont Talent kan iedereen meedoen aan 'Misversta(an)d.
Schrijf een kort verhaal (maximaal 1000 woorden) over een misverstand. Een andere (streek)taal, achtergrond, identiteit, een ander referentiekader. Druk, ruis op de lijn, de radio hard. Elkaar verkeerd begrijpen is zo gebeurd. Maar waar dat toe kan leiden…

Gepubliceerd op: vrijdag 12 april 2019

We hebben al enkele jaren een aantal leeskringen in huis. Voor het begin van het nieuwe seizoen (2019 -2020) zijn enkele plekken vrijgekomen in de Leeskring Literatuur en de Leeskring Engels.

Gepubliceerd op: vrijdag 29 maart 2019

Een aantal weken geleden heeft de website van de Bibliotheek een update gehad. 
De mogelijkheid bestaat dat de app ‘Bibliotheek Wise’ niet meer goed werkt op uw telefoon. Klinkt dit bekend? Niet getreurd! Dit probleem is eenvoudig te verhelpen.

Gepubliceerd op: dinsdag 19 maart 2019

Tijdens de Boekenweek zendt de VPRO van maandag 25 tot en met vrijdag 29 maart  de serie De bibliotheek uit. Programmamaker Frans Bromet en de zijnen dwalen met camera en microfoon door acht openbare bibliotheken en spreken bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Het idee dat bibliotheken saaie instituten zijn waar je alleen komt om boeken en cd’s te lenen, blijkt totaal achterhaald: https://www.vpro.nl/programmas/de-bibliotheek.html