Resultaten 1 - 10 van 12

Op woensdag 22 januari gaan de Nationale Voorleesdagen van start met het zogenaamde ‘Nationale Voorleesontbijt’.
In de Bibliotheek eten de kinderen , van een peuterspeelzaal op  uitnodiging, een hapje mee en ze worden voorgelezen.

Altijd al eens in een bibliotheek willen werken? Dan heb je daar nu de kans voor, want de bibliotheek Oldenzaal zoekt nieuwe vrijwilligers.

De vrijwilligers krijgen de functie gastvrouw of gastheer. Ze verwelkomen de bezoekers, wijzen hen de weg en helpen mee met het presenteren van de collectie. Mede dankzij de vrijwilligers kunnen de bibliotheekvestigingen vele uren per week geopend zijn en weten de klanten zich goed te redden.

Zaterdag 30 november om 11.00 uur komt de Sint zijn jaarlijkse bezoek brengen aan de Bibliotheek! We zijn erg verheugd dat hij ook dit jaar weer tijd voor ons vrij maakt.

De hele maand november staat de Bibliotheek Oldenzaal in het teken van Nederland Leest, met dit jaar als thema duurzaamheid. Vanaf 1 november kunt u in de Bibliotheek daarom wederom het geschenkboek ophalen.

De Bibliotheek is een prettige en geliefde plek om rustig alleen, of samen met anderen, te werken. Daarbij is internet en Wifi onmisbaar.
Vanaf 1 september is het gebruik van internet voor iedereen, dus ook voor niet-leden, gratis.

De zomer-vakantie-periode is voor veel mensen het moment om zich te ontspannen met een boek en e-books. De Bibliotheek Oldenzaal speelt daar op in met het nieuwe Maandabonnement.

Een aantal weken geleden heeft de website van de Bibliotheek een update gehad.
De mogelijkheid bestaat dat de app ‘Bibliotheek Wise’ niet meer goed werkt op uw telefoon. Klinkt dit bekend? Niet getreurd! Dit probleem is eenvoudig te verhelpen.

Tijdens de Boekenweek zendt de VPRO van maandag 25 tot en met vrijdag 29 maart  de serie De bibliotheek uit. Programmamaker Frans Bromet en de zijnen dwalen met camera en microfoon door acht openbare bibliotheken en spreken bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Het idee dat bibliotheken saaie instituten zijn waar je alleen komt om boeken en cd’s te lenen, blijkt totaal achterhaald: https://www.vpro.nl/programmas/de-bibliotheek.html

Nieuw en toch vertrouwd; dat is deze nieuwe website.
Na vele jaren 'trouwe dienst'  zwaaien we onze oude website uit en bieden u graag deze frisse en overzichtelijke site aan.