Resultaten 1 - 10 van 132

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje.

Wij zoeken nieuwe coördinatoren voor de VoorleesExpress. Met een uurtje per week jonge kinderen voorlezen, helpen vrijwilligers ouders bij de taalontwikkeling van hun kind. Dit doen zij met voorlezen, taalspelletjes en uitstapjes naar de bibliotheek. Boeken voorlezen, verhalen vertellen en gesprekjes voeren vergroten de woordenschat van kinderen. Voor veel laaggeletterde ouders zijn deze activiteiten niet vanzelfsprekend en de VoorleesExpress is bedoeld om kinderen met een taalachterstand extra aandacht te geven. Enthousiaste vrijwilligers bezoeken gedurende een half jaar wekelijks hun gezin. Ouders krijgen tips en handvatten hoe zij door voorlezen aandacht kunnen besteden aan taal. We zijn op zoek naar coördinatoren voor het nieuwe seizoen dat in september start.

De afgelopen weken hebben verschillende scholen in Hengelo, Oldenzaal en Hof van Twente deelgenomen aan de Boekvlogcompetitie 2022-2023. Uit elke klas is er een winnaar uitgeroepen. Zij strijden tegen elkaar en maken kans op een enorme taart voor de hele klas! De jury heeft besloten, de winnaars zijn bekend...

Per 1 januari 2024 fuseren de bibliotheken van Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal tot Bibliotheek Twente. De Raad van Toezicht zal bestaan uit 5 leden. Om de continuïteit te borgen gaat er vanuit elke stichting één lid Raad van Toezicht mee. Aanvullend zoeken we 2 nieuwe leden, waaronder een voorzitter.

Heel veel Nederlanders willen graag lezen, maar het komt er gewoon niet van. Tot aan de zomer, dan is er tijd. Toch hebben mensen dan nog steeds een zetje nodig om ook echt te gaan lezen, want ook smartphones en Netflix reizen mee. De zomer is hét moment om een boek te pakken, of dat nou op je tuinstoel, op het strand of aan het zwembad is.