Resultaten 1 - 9 van 9

De zomer-vakantie-periode is voor veel mensen het moment om zich te ontspannen met een boek en e-books. De Bibliotheek Oldenzaal speelt daar op in met het nieuwe Maandabonnement.

In het kader van de WAKweek en Overijssel Toont Talent kan iedereen meedoen aan 'Misversta(an)d.
Schrijf een kort verhaal (maximaal 1000 woorden) over een misverstand. Een andere (streek)taal, achtergrond, identiteit, een ander referentiekader. Druk, ruis op de lijn, de radio hard. Elkaar verkeerd begrijpen is zo gebeurd. Maar waar dat toe kan leiden…

Een aantal weken geleden heeft de website van de Bibliotheek een update gehad.
De mogelijkheid bestaat dat de app ‘Bibliotheek Wise’ niet meer goed werkt op uw telefoon. Klinkt dit bekend? Niet getreurd! Dit probleem is eenvoudig te verhelpen.

Tijdens de Boekenweek zendt de VPRO van maandag 25 tot en met vrijdag 29 maart  de serie De bibliotheek uit. Programmamaker Frans Bromet en de zijnen dwalen met camera en microfoon door acht openbare bibliotheken en spreken bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Het idee dat bibliotheken saaie instituten zijn waar je alleen komt om boeken en cd’s te lenen, blijkt totaal achterhaald: https://www.vpro.nl/programmas/de-bibliotheek.html

Nieuw en toch vertrouwd; dat is deze nieuwe website.
Na vele jaren 'trouwe dienst'  zwaaien we onze oude website uit en bieden u graag deze frisse en overzichtelijke site aan.

Tijdens de Oldenzaalse Midzomernacht op 21 juni trad stadsdichter Dennis Kamst af en werd zijn opvolger, Patrick Olde Nordkamp, door wethouder Alida Renkema voor twee jaar benoemd.  De nieuwe stadsdichter is geboren Oldenzaler, 53 jaar en hij wil vooral dichten over de echte Oldenzaler, niet perse over de prominenten en over hoe Oldenzaal in de straat wordt beleefd.