Resultaten 1 - 10 van 111

Van 26 januari tot en met 1 februari is de Poëzieweek 2023. Miriam Van hee en Hester Knibbe zijn samen het boegbeeld van de Poëzieweek! Ze koesteren een literaire vriendschap over de grenzen heen en zijn ook in het dagelijks leven al decennialang ‘besties’. Zo belichamen ze perfect het thema van de elfde Poëzieweek: vriendschap!

Van 25 januari tot en met 4 februari 2023 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staan prenten-en voorleesboeken volop in de aandacht, met als doel het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Tijdens de Kinderboekenweek zijn we bij scholen in Hengelo, Oldenzaal en Hof van Twente langsgeweest met theaterlezen. Elke groep mocht hun beste, leukste of mooiste geluidsfragment insturen voor een heuse Mini Mop Cast. De winnaars zijn inmiddels bekend!

De Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november 2022) heeft dit jaar als thema ‘Like en Cancel’. Heel Nederland komt in actie tegen kwetsend gedrag online. Hoe reageer jij op kwetsend gedrag online?

Van vrijdag 4 t/m zondag 13 november is het Kookboekenweek! Kookboeken staan deze week volop in de schijnwerpers in de Bibliotheek. Tijdens de Kookboekenweek viert Nederland de liefde voor lekker eten!

Heb je thuis bloem- en/of groentezaden over en vind je het leuk om te doneren aan de zadenbieb? We kunnen jouw hulp gebruiken! De Zadenbieb bestaat uit een collectie met verschillende groente- en bloemzaden die je gratis kunt meenemen bij de Bibliotheek. Zo wordt jouw tuin of straat nóg groener!

Je kunt tot en met 16 november stemmen op jouw favoriete boek van 2022! De nominaties bestaan uit de zes bestverkochte boeken van het afgelopen jaar. Kies jij voor één van de zes genomineerde boeken of vind jij dat juist een ander boek de prijs verdient?