Resultaten 1 - 10 van 23

Vanaf maandag 18 mei is de Bibliotheek weer geopend om boeken te lenen en terug te brengen. Reserveer zoveel mogelijk de boeken van te voren via onze online catalogus. Klik hier voor de catalogus. Je krijgt dan bericht wanneer de boeken voor je klaar staan.

Het leesplein blijft nog dicht en ook is het nog niet mogelijk gebruik te maken van computers, werkplekken en leestafels.

We zijn heel blij weer bezoekers te kunnen ontvangen. Uiteraard nemen we maatregelen om de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers te waarborgen. Lees hieronder wanneer we open zijn en welke maatregelen we nemen.

Ons jaarverslag over 2019 is gepubliceerd. In het verslag lees je wat we in 2019 bereikt hebben op de gebieden Jeugd & Onderwijs, Participatie & Zelfredzaamheid en Persoonlijke Ontwikkeling.

De deuren van de Bibliotheek blijven nog wel even gesloten. Er wordt veel gebruik gemaakt van onze online Bibliotheek met e-books en luisterboeken. Maar niet voor iedereen is digitaal lezen even makkelijk. Daarom starten we vanaf 28 april met het thuisbezorgen van boeken. We beginnen bij onze klanten van 80 jaar of ouder.

Mensen die een uitnodiging hebben ontvangen om aangifte te doen, hebben hiervoor tot 1 mei 2020 de tijd. Door de omstandigheden veroorzaakt door de coronacrisis, is het denkbaar dat dit niet voor deze datum lukt. Het is mogelijk om uitstel aan te vragen tot 1 september. Dat kan ook voor iemand anders. Uitstel aanvragen kan online, schriftelijk of per telefoon en moet gebeuren vóór 1 mei.

Alle basisschooleerlingen in Hengelo, Oldenzaal en Hof van Twente kunnen meedoen aan onze TikTok boekvlogcompetitie en een slagroomtaart winnen voor de hele klas! Hier zie je een aantal inzendingen.

De gebouwen zijn gesloten, maar de Nederlandse openbare bibliotheken zijn online gewoon open. Via de ThuisBieb-app zijn vanaf vandaag 100 e-books voor iedereen beschikbaar – ook voor mensen die géén lid zijn van de Bibliotheek.

De brede selectie bevat voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken in deze onzekere tijd. De ThuisBieb sluit daarmee aan bij de CPNB-campagne #ikleesthuis, die naar aanleiding van de coronacrisis werd gelanceerd.

De app voor iOS is nu beschikbaar in de App Store

appstore

Alle basischoolleerlingen in Hengelo, Oldenzaal en Hof van Twente opgelet! Maak een boekvlog en win een slagroomtaart voor je hele klas.