Resultaten 1 - 10 van 57

Van 19 t/m 23 april is het de Week van de Teek.  Of je nu werkt in het groen of graag recreëert in de natuur, het is goed om meer te weten over de risico’s en het voorkomen van tekenbeten.

Het schooljaar is alweer een eindje op weg. Huiswerk maken en leren hoort daar bij, maar niet bij iedereen gaat dit vanzelf. Onderwijsbegeleiding Oost Nederland (OBON) biedt mogelijkheden om daarbij extra te helpen.

Ieder verhaal begint met taal!

Lezen is leuk. Maar wat als je de Nederlandse taal niet goed beheerst? Dan kom je niet goed mee op school. Vrijwilligers van de VoorleesExpress zetten zich in om kinderen met een taalachterstand extra aandacht te geven. Dat doen ze door het voorleesritueel in gezinnen met kinderen tussen de 2 en 8 jaar te introduceren. Samen met de ouders ga je op zoek naar leuke manieren om taal en lezen te stimuleren. Bibliotheek Oldenzaal is op zoek naar vrijwilligers die dit werk willen coördineren.

We zijn trots om te melden dat we ons samen met Kaliber, Humanitas Twente, Impuls en SIZ Twente hebben aangesloten bij het Of / By / For All Change Network. Dit is een wereldwijde gemeenschap van maatschappelijke en culturele organisaties. Zij gaan ons helpen het aanbod nog beter af te stemmen op de behoefte van een specifieke doelgroep.

Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. Kinderen beleven hier veel plezier aan en voor ouders geeft het af en toe een momentje voor jezelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.