Nationale Voorleesdagen

Op woensdag 22 januari gaan de Nationale Voorleesdagen van start met het zogenaamde ‘Nationale Voorleesontbijt’.
In de Bibliotheek eten de kinderen , van een peuterspeelzaal op  uitnodiging, een hapje mee en ze worden voorgelezen.

Er wordt voorgelezen uit ‘Moppereend’ - het Prentenboek van het Jaar 2020 - van Joyce Dunbar.

Poppentheater Belletje Sterk
Dat zelfde boek staat centraal bij de voorstelling van Poppentheater Belletje Sterk. Op zondag 26 januari spelen zij ‘“Snater Water"'.
Een vrolijke voorstelling vol liedjes en interactie, waarbij de poppen uit een reuzegroot boek komen.
De voorstelling begint om 11.00 uur en is voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar.
De deur is open vanaf 10.45 uur en de voorstelling duurt tot ongeveer 11.45 uur.
Kaartjes kosten € 5,00 voor zowel kinderen als volwassenen en zijn te koop bij de Klantenservice,
of in onze ticketshop.

ledenwerfactie 0-6 jarigen
De leesconsulenten van de Bibliotheek bezoeken diverse peuterspeelzalen en kinderdagverblijven om ook daar te gaan voorlezen: gezellig en goed voor de taalontwikkeling.
Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek. Peuters en kleuters die tussen 22 januari en eind februari lid worden, krijgen een cadeautje in de vorm van een vingerpopje. Voor de eerste 20 kinderen is dat het namelijk een vingerpoppetje van het desbetreffende kinderboek.