Nederland Leest 2019

De hele maand november staat de Bibliotheek Oldenzaal in het teken van Nederland Leest, met dit jaar als thema duurzaamheid. Vanaf 1 november kunt u in de Bibliotheek daarom wederom het geschenkboek ophalen. Het geschenkboek voor 2019 is Winterbloei van Jan Wolkers. In dit boek, exclusief geschreven voor bibliotheken, belicht biograaf Onno Blom, de schrijver en hoe hij in staat was de aarde te bewonderen. Speciaal voor Nederland Leest zijn Jan Wolkers mooiste natuurverhalen gebundeld in dit geschenk. De verhalen in Winterbloei worden vergezeld door actuele columns van Aaf Brandt Corstius. Zij geeft in deze bundel luchtig stof tot nadenken bij haar eigen dagelijkse, duurzame dilemma’s. Het geschenkboek is ook verkrijgbaar in een speciale grootlettereditie.

In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar in november. In de grootste leesclub: Nederland leest. In de meest duurzame ontmoetingsplek: de Bibliotheek.

Om iedereen kennis te laten maken met het plezier van samen lezen organiseert Hebban in samenwerking met de Nederlandse bibliotheken online leesclubs om Winterbloei van Jan Wolkers te bespreken.

Meer informatie? https://tinyurl.com/LeesclubNL2019