Bibliotheek Oldenzaal zoekt vrijwilligers

Altijd al eens in een bibliotheek willen werken? Dan heb je daar nu de kans voor, want de bibliotheek Oldenzaal zoekt nieuwe vrijwilligers.

Vacature 'gastvrouw / gastheer'
De vrijwilligers krijgen de functie gastvrouw of gastheer. Ze verwelkomen de bezoekers, wijzen hen de weg en helpen mee met het presenteren van de collectie. Mede dankzij de vrijwilligers kunnen de bibliotheekvestigingen vele uren per week geopend zijn en weten de klanten zich goed te redden.

Een gastvrije en klantgerichte houding, goede communicatieve vaardigheden en vooral veel zin om onderdeel uit te maken van de ambitieuze bibliotheekorganisatie, dat wordt gevraagd.

Meer info omtrent de vacature

Vacature Vrijwilliger bij techniek workshops''

We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden ons af en toe te helpen bij workshops en activiteiten rondom (digitale) techniek in de Bibliotheek.

Meer info omtrent de vacature

Meer beroep op vrijwilligers

De bibliotheken hebben een groot takenpakket, dat met een relatief klein aantal personeelsleden vervuld wordt. De vrijwilligers maken het mogelijk om de basisvoorziening op het huidige niveau in stand te houden en tegelijkertijd de dienstverlening uit te breiden. De bibliotheken doen bijvoorbeeld steeds meer rondom het verbeteren van taal en digitale vaardigheden.

Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen zich aanmelden op de website van de bibliotheek.
www.bibliotheekoldenzaal.nl/vrijwilligersvacture