Vrijwilligersvacature Telefonisch voorlezer

Heb jij wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek Oldenzaal? Wij hebben jou nodig!
Werk je graag met senioren en houd je van lezen en voorlezen, meld je dan nu aan.

Deze bijzondere tijden vragen wat van iedereen, maar er is een grote kwetsbare groep in Oldenzaal die aan huis gekluisterd zit en afhankelijk is van de inzet van professionals en vrijwilligers. Om deze mensen een moment van ontspanning te geven hebben we besloten een voorleesbrigade op te zetten. Dit houdt in dat deze mensen minimaal 1 keer per week gebeld worden om een klein praatje te houden en een kwartier lang voorgelezen te worden. Even verdwalen in een andere wereld met een goed boek.

Ben jij een voorlezer die:

• zijn of haar talent en enthousiasme wil inzetten voor de senioren in Oldenzaal?
  • Mensen graag een moment van ontspanning biedt in roerige tijden.
  • Affiniteit heeft met zowel de doelgroep als met boeken?

Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken!

Wat vragen wij van jou?

• Beschikbaarheid van minimaal één keer per week 30 minuten
  • Inzet van je tijd, talent en enthousiasme

Wat bieden wij jou?

• Een plek in de bibliotheek om te bellen (er is ook mogelijkheid om vanuit huis te bellen) en toegang tot de collectie boeken van de bibliotheek Oldenzaal.
  • Belangrijk vrijwilligerswerk
  • Een goed attentiebeleid met o.a. een gratis abonnement van de Bibliotheek

Interesse?

Voor meer informatie of om je aan te melden voor deze vacature, kun je een mail sturen naar projectcoördinator Amee Bakker: