De Bibliotheek is open!

De Bibliotheek is geopend om boeken te lenen en terug te brengen. Reserveer zoveel mogelijk de boeken van te voren via onze online catalogus. Klik hier voor de catalogus. Je krijgt dan bericht wanneer de boeken voor je klaar staan.

We zijn heel blij weer bezoekers te kunnen ontvangen. Uiteraard nemen we maatregelen om de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers te waarborgen. Lees hieronder wanneer we open zijn en welke maatregelen we nemen.

Openingstijden

De openingstijden zijn aangepast, de Bibliotheek is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 16:00. Vanaf september hopen we de openingstijden weer regulier te maken waarbij er sprake zal zijn van zelfservice uren: zie Meer zelfservice in de Bibliotheek

Veiligheidsmaatregelen

De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers hebben onze hoogste prioriteit. Op basis van het advies van het RIVM hanteren we onderstaande maatregelen. We vertrouwen op je medewerking.

• Houd 1,5 meter afstand tot bezoekers én medewerkers.
  • Kom alleen naar de Bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
  • Kinderen onder de 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarige
  • Er wordt een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten in de Bibliotheek.
  • Hou je bezoek aan de Bibliotheek zo kort mogelijk.
  • Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf. Bereid je bezoek voor door boeken uit te zoeken uit onze online catalogus.
  • Pak geen boeken uit het schap, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen.
  • de openbare computers beperkt beschikbaar. (beperkt tot het gebruik van 15 minuten)

Extra hygiënemaatregelen

• Het gebruik van een winkelmandje is verplicht.
  • Er zijn plexiglasschermen geplaatst bij de klantenservice.
  • Er is een beperkt aantal inname- en uitleenpunten beschikbaar.
  • Extra schoonmaakmaatregelen en ontsmettingsmiddelen zijn beschikbaar voor medewerkers en bezoekers.
  • Wanneer bezoekers en/of gezinsleden verkouden zijn of griepklachten hebben, vragen wij hen thuis te blijven.
  • Bezoekers en medewerkers worden herhaaldelijk en op diverse manieren geattendeerd op het houden van 1,5 meter afstand en de geldende maatregelen.

We bedanken je voor je begrip en medewerking!