De Bibliotheek is weer open!

Vanaf maandag 18 mei is de Bibliotheek weer geopend om boeken te lenen en terug te brengen. Reserveer zoveel mogelijk de boeken van te voren via onze online catalogus. Klik hier voor de catalogus. Je krijgt dan bericht wanneer de boeken voor je klaar staan.

Het leesplein blijft nog dicht en ook is het nog niet mogelijk gebruik te maken van computers, werkplekken en leestafels.

We zijn heel blij weer bezoekers te kunnen ontvangen. Uiteraard nemen we maatregelen om de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers te waarborgen. Lees hieronder wanneer we open zijn en welke maatregelen we nemen.

Openingstijden

De openingstijden zijn aangepast, de Bibliotheek is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 16:00.

Veiligheidsmaatregelen

De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers hebben onze hoogste prioriteit. Op basis van het advies van het RIVM hanteren we onderstaande maatregelen. We vertrouwen op je medewerking.

• Houd 1,5 meter afstand tot bezoekers én medewerkers.
  • Kom alleen naar de Bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
  • Kinderen onder de 16 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarige
  • Er wordt een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten in de Bibliotheek.
  • Hou je bezoek aan de Bibliotheek zo kort mogelijk.
  • Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf. Bereid je bezoek voor door boeken uit te zoeken uit onze online catalogus.
  • Pak geen boeken uit het schap, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen.

Extra hygiënemaatregelen

• Het gebruik van een winkelmandje is verplicht.
  • Er zijn plexiglasschermen geplaatst bij de klantenservice.
  • Er is een beperkt aantal inname- en uitleenpunten beschikbaar.
  • Extra schoonmaakmaatregelen en ontsmettingsmiddelen zijn beschikbaar voor medewerkers en bezoekers.
  • Wanneer bezoekers en/of gezinsleden verkouden zijn of griepklachten hebben, vragen wij hen thuis te blijven.
  • Bezoekers en medewerkers worden herhaaldelijk en op diverse manieren geattendeerd op het houden van 1,5 meter afstand en de geldende maatregelen.

Leesplein, leestafels en werkplekken gesloten

Op dit moment is het Leesplein tot nader orde gesloten. Ook kan er nog niet gebruik gemaakt worden van onze leestafels, studie- en werkplekken. Het lezen van kranten en tijdschriften en het gebruik van de openbare computers is dus helaas nog niet mogelijk.

We bedanken je voor je begrip en medewerking!