Nieuws uit de Bibliotheek

Afscheid Stadsdichter Oldenzaal

Afscheid Stadsdichter Oldenzaal

Op maandag 22 juni nemen we afscheid van de Stadsdichter van Oldenzaal, Patrick Olde Nordkamp. Geen nieuwe stadsdichter dit jaar, maar wel twee weken lang elke ochtend wakker worden met woorden over het Oldenzaalse reilen en zeilen van de afgelopen twee jaar.

Op donderdag 21 juni 2018 werd Patrick tijdens het Midzomerfestival ingesteld als Stadsdichter van Oldenzaal. Na een verkiezingsprocedure werd hij gekozen uit een vijftal kandidaten. Hij was dolblij omdat dit hem een mooi podium bood om zijn gedichten te etaleren. Hij ging opzoek naar de ‘parels’ van de stad en die heeft hij gevonden. Vijftien gedichten zijn er de afgelopen twee jaar van hem gepubliceerd. Maar hij heeft meer gedichten geschreven dan er gepubliceerd zijn. Een groot aantal van zijn gepubliceerde en ongepubliceerde gedichten zullen de komende weken te vinden zijn in de Bibliotheek Oldenzaal, Boekhandel Broekhuis en de VVV.

Daarnaast kan Oldenzaal van zaterdag 6 juni tot zondag 21 juni elke ochtend Wakker Woorden met Woorden: op de facebookpagina van de Bibliotheek Oldenzaal (https://www.facebook.com/bibliotheekoldenzaal/), Boekhandel Broekhuis en Impuls zal elke ochtend een gedicht met een speciale inleiding van de Stadsdichter zelf, gepost worden. Het geeft een kleurige terugblik op wat er de afgelopen twee jaar in Oldenzaal speelde. Een terugblik van onder andere vreugde, verdriet, droogte, drukte, kalmte en Kanneval.

Volgens traditie wordt op het Midzomerfestival de nieuwe stadsdichter geïnstalleerd. Dit jaar zal dat door omstandigheden een jaar worden uitgesteld tot de zomer van 2021. Vanwege de maatregelen rondom het corona-virus nemen we in een klein gezelschap afscheid van de huidige Stadsdichter.

Ben je benieuwd naar de gepubliceerde gedichten van onze Oldenzaalse Stadsdichter? Neem een kijkje op deze pagina. https://www.bibliotheekoldenzaal.nl/service/stadsdichter-info