Nieuws uit de Bibliotheek

Make-it@home kits – Vanaf 4 juli op te halen in de bibliotheek!

Make-it@home kits – Vanaf 4 juli op te halen in de bibliotheek!

Heb jij zin om in de zomervakantie met workshop pakketjes thuis aan de slag te gaan? Haal dan bij Bibliotheek Oldenzaal/Hengelo/Goor één van de Make-it@home kits op bij de balie! OP = OP!  (verkrijgbaar vanaf 4 juli)

Je kunt thuis aan de slag met:

Festive Flashlight:
Maak een feestelijke LED-zaklamp. Knip uit papier een figuur dat jij wilt verwerken in je zaklamp. Maak bijvoorbeeld een smiley, dier of bloem. Koppel deze aan je LED-zaklamp en je figuur zal kleurrijk oplichten. Welk figuur ga jij maken voor je zaklamp?

Benodigdheden van thuis: schaar, zwarte stift (optioneel).
Kosten: €1,50
Handleiding: https://bit.ly/37CBpK0

Magnetisch zwevend potlood
Altijd al een voorwerp willen laten zweven? Dat kan door middel van magneten. Eigenlijk zijn alle materialen om ons heen (licht) magnetisch omdat alle materialen een magnetisch veld hebben. Met behulp van magneten kan je dit magnetische veld beïnvloeden en kan je voorwerpen die normaal niet magnetisch zijn, laten zweven. Als je de magneten goed plaatst, kun je een potlood laten zweven tussen de magneten in. Lukt het jou om je potlood te laten zweven en om je zwevende potlood te laten spinnen?

Benodigdheden van thuis: mes, puntenslijper.
Kosten: €1,50
Handleiding: https://bit.ly/2N92URS

Merge cube:
In samenwerking met HCS – Happy Innovation Lab is een speciale Make-It@Home kit ontworpen met de Merge Cube. Dit is een kubus die in 3D tot leven komt in je hand in combinatie met een app op je telefoon of tablet. Na het uitknippen en in elkaar vouwen van de Merge Cube kan je op je mobiel of tablet diverse apps downloaden om aan de slag te gaan. De Merge Cube zet je in beeld van de camera van je mobiel of tablet. Door diverse apps verandert de Merge Cube, als je door je mobiel kijkt, in een hologram. Leer zo bijvoorbeeld over de planeten, los een puzzel op, bekijk een museum en nog veel meer.

Benodigdheden van thuis: een mobiel of tablet, schaar, lijm en eventueel een printer als je zelf het sjabloon uitprint.
Kosten: €1,50
Handleiding: https://bit.ly/2N2EQQT
Sjabloon: https://bit.ly/2URCCIu
Lijst met apps: https://bit.ly/2Y6FUtk