Maand van de geschiedenis

De Maand van de Geschiedenis 2020 is begonnen! Dompel je onder in het thema Oost/West en duik in het verleden. Van webinars tot wandelingen: bezoek een activiteit bij jou in de buurt en begrijp vandaag, door gisteren te ontdekken.

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden musea, bibliotheken, boekhandels en andere culturele organisaties wordt geschiedenis voor het voetlicht gebracht middels talloze uiteenlopende activiteiten.
Ook in de Bibliotheek Oldenzaal zijn diverse activiteiten te beleven in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Kijk hier voor het complete programma van activiteiten in het thema (go)ouden tijden.

Oldenzaal is een stad met een rijke historie. Tijdens de Maand van de Geschiedenis wordt door de stad Oldenzaal extra aandacht besteed aan die rijke geschiedenis. Dit doet de Gemeente Oldenzaal door vier hoogtepunten uit de Oldenzaalse historie te laten zien: de Hanzeperiode, Oldenzaal tijdens de Tachtigjarige Oorlog, de textielindustrie in de 19e eeuw en Oldenzaal als carnavalsstad.
Kijk hier voor deze historische verhalen.

In de Bibliotheek Oldenzaal kunt u gratis het bijbehorende magazine meenemen (zolang de voorraad strekt).

Ook de bibliotheek speelt in op de historie. Zie ons programma