Coronamaatregelen in de Bibliotheek

Op dinsdag 14 september was er weer een persconferentie over het coronavirus. Bijna 13 miljoen mensen hebben een prik gekregen tegen het virus. Door de prikken neemt het aantal besmettingen met corona af. Daarom zijn minder strenge regels nodig. En mag er weer meer vanaf zaterdag 25 september.

Toegangsbewijs niet nodig in Bibliotheek

In de Bibliotheek hoef je geen coronatoegangsbewijs te laten zien.

1,5 meter afstand hoeft niet, mag wel

1,5 meter afstand houden hoeft niet meer. Maar het is nog wel verstandig. Blijf daarom zoveel mogelijk afstand houden in de Bibliotheek.

Mondkapje

In de Bibliotheek hoef je geen mondkapje meer op. Het mag wel als je dat fijn vindt.

Niet vergeten:

• Was vaak je handen
  • Hoest en nies in de elleboog
  • Geen niemand een hand
  • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD
  • Zorg af en toe voor frisse lucht in huis
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen. Dat hoeft niet meer, maar is nog steeds verstandig

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Coronatoegangsbewijs

Je krijgt een coronatoegangsbewijs als:

• je 2 prikken hebt gehad,
  • je corona hebt gehad en weer beter bent,
  • je een negatieve test hebt van maximaal 24 uur oud.

Het coronatoegangsbewijs zet je zelf op je mobiele telefoon. Dat kan met de Coronacheck-app.

Hulp bij Coronacheck-app

De Bibliotheek kan je helpen om de Coronacheck-app op jouw telefoon te zetten. Kijk daarvoor hier.