Bibliotheek gesloten tot en met 18 november

Bibliotheek Oldenzaal is vanwege de maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19) gesloten vanaf 5 november tot en met 18 november.

De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van het RIVM en de Rijksoverheid raken deze keer wederom de Bibliotheek. Onze Bibliotheek moet daarom sluiten tot en met 18 november. We vinden het belangrijk dat we onze verantwoordelijkheid nemen in het niet verder verspreiden van het virus.

Geen boetes tijdens de sluitingsperiode

Wij begrijpen dat het sluiten van de Bibliotheek vragen oproept bij onze bezoekers. Wij willen graag een aantal zaken duidelijk maken. De uitleentermijn van materialen wordt door de Bibliotheek automatisch met drie weken verlengd. Dit zie je vanaf donderdagmiddag 5 november ook terug in Mijn Bibliotheek of de Bibliotheekapp. Over de periode dat de Bibliotheek gesloten is, hoef je geen boetes te betalen voor de materialen die je nog thuis hebt. Je kan je geleende materialen thuis houden totdat de Bibliotheken weer geopend zijn.

Het antwoord op overige veelgestelde vragen over de sluiting vind je hier

Activiteiten in de Bibliotheek afgelast

Alle activiteiten in de Bibliotheek zijn tot medio december geannuleerd. Heb je een toegangskaartje? Dan nemen wij contact met je op. Je hebt de keuze om het eventueel betaalde bedrag terug te ontvangen, of de activiteit op een later tijdstip bij te wonen.

Het geschenk van Nederland Leest ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ geschreven door Judith Koelemeijer kan alsnog opgehaald worden na de sluitingsperiode.

Online en telefonische activiteiten die wél doorgaan

De geplande online activiteit(en) gaan wél door bekijk onze agenda voor het complete aanbod.

Digitale collectie

Hoewel het lenen van de fysieke collectie tijdelijk niet mogelijk is, kunnen onze leden gebruik maken van de Online Bibliotheek om e-books te lezen en luisterboeken te luisteren op computer, tablet of mobiele telefoon. Ga naar de Online Bibliotheek. Als je niet lid bent maar toch digitaal wil lezen kun je online lid worden. Voor de jeugd tot 18 jaar is een lidmaatschap zelfs helemaal gratis.

Vragen

Heb je vragen? Dan kun je deze stellen via . We proberen zo snel mogelijk op jouw bericht te reageren.

Tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Oldenzaal kun je contact opnemen via telefoonnummer 0541 512 516.  (telefonisch bereikbaar deze periode van 9 - 12 uur)
Volg daarnaast de berichten op onze website of onze social mediakanalen voor eventuele nieuwe informatie. Kijk voor alle laatste informatie over het coronavirus op de website van het RIVM.

We vertrouwen op je begrip en medewerking.