Een kleine sfeerimpressie van de nieuwe Bibliotheek.

Hoewel bibliotheekbezoek momenteel beperkt mogelijk is geven  we u graag een kleine sfeerimpressie.

sfeer3Bij binnenkomst wordt u gelijk warm ontvangen door de koffie-, kranten- en tijdschriftenhoek aan de linkerkant. In het verlengde hiervan hangen gordijnen. Deze gordijnen zorgen voor een gemoedelijke sfeer bij de lange Romantiek-afdeling. Ook worden er op deze manier zitplekjes gecreëerd, waar u fijn plaats mag nemen. Zodra u verder loopt ziet u een in het oog springende luchtfoto van Oldenzaal. Hier bevindt zich de servicebalie.
sfeer2Wanneer u bij de servicebalie linksaf gaat, loopt u tegen de Plechelmusbasiliek aan. Natuurlijk niet de echte, maar wel een mooi speelhuisje voor de kinderen. Bij dit speelhuisje staan ook alle kinderboeken. Vanuit de grote raampartijen komt hier lekker veel daglicht binnen. Hier is ook de patio gevestigd. Over de patio later in de nieuwsflits meer.
Wanneer u deze raampartijen volgt, bevinden zich achter in de Bibliotheek de cursusruimtes. Iedere ruimte heeft haar eigen naam gekregen. 't Olde Zaaltje en de Opsteekruumte zijn ideale ruimtes om een cursus of bespreking in te houden. Vinden er geen activiteiten plaats in deze ruimtes? Dan is iedereen vrij om hier in alle rust te lezen of studeren. Een informatiebord bij de ingang van deze twee ruimtes zal aangeven op welke momenten de ruimte vrij is.
Het Proathok is een geschikte ruimte om alleen aan het werk te gaan, een telefoontje te plegen of een één op één gesprek te voeren. Het Kuierhökske is de pantry, uitsluitend bedoeld voor de medewerkers van de Bibliotheek.

Graag tot ziens in de nieuwe Bibliotheek in Winkelcentrum In den Vijfhoek.

Hieronder nog enkele items die leuk en mogelijk interssant kunne zijn:

1. Film verhuizing: https://www.youtube.com/watch?v=rH5gyu2SeUI&t
  2. Film openingsweek: https://www.youtube.com/watch?v=Xc-FUAUiEOc