Kidslab: Iedere woensdag- en zaterdagmiddag!

Elke woensdag- en zaterdagmiddag én in de vakantieperiode kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar met een labcoach van het KidsLab online aan de slag met maak- bouw- en ontwerpworkshops! Bouw bijvoorbeeld samen een mini-flipperkast of zandmolen, maak een illusie met een tol of photoshop een dierenkop.

Om elke kind een uitdagende middag te bezorgen zijn er vier verschillende soorten workshops ontwikkeld. Maak- en bouwworkshop met huis- tuin- en keukenspullen, Make-It workshop met een techniek kitje (vooraf te bestellen), ontwerpworkshop met behulp van gratis ontwerpprogramma’s (kleine vergoeding voor het maken van je ontwerp) en KidsLab+ workshops met extra uitdagende technieken en theorie.

Alle workshops starten om 15:00 uur. Je hebt een computer nodig (om deel te nemen aan de Zoom-sessie – online gratis vergadertool) en bij elke workshop een aantal benodigdheden. Via deze link vind je bij elke workshop een lijst met benodigdheden en een Zoom link. Verzamel de benodigdheden alvorens je gaat deelnemen. Op de aangegeven datum en tijdstip klik je op de Zoom link en volg je de KidsLab workshop. Aanmelden is niet nodig. Na de workshop van een uur is er nog 30 minuten tijd voor vragen en tips.

Geplande workshops

Kidslab workshops maart:

• 27 maart - Bouw een varende motorboot (7-10 jaar)
  • 31 maart - Zonnecellen (9-15 jaar)

KidsLab workshops april

• 3 april - Maak een eigen schaduwpoppenkast (6-10 jaar)
  • 7 april - Bouw je eigen zandmolen (7-10 jaar)
  • 10 april - Photoshop een dierenmens (8-12 jaar)
  • 14 april - Kunstige Robot (8-15 jaar)
  • 17 april - Bouw je eigen mini flipperkast (7-10 jaar)
  • 21 april - Maak een eigen kabelbaan (6-10 jaar)
  • 24 april - Festive Flashlight (8-15 jaar)
  • 28 april - Maak een illusie met een tol (6-9 jaar)

Op de website van Tetem vind je meer informatie per workshop.

KidsLabs zijn workshops die in samenwerking met de bibliotheken en Twentse maakplaatsen zijn ontwikkeld.