Het voorwoord van de Boekenweek - 6 t/m 14 maart

Boekenweek 2021 verplaatst naar de zomer, maar ook in maart activiteiten.

De Boekenweek 2021 wordt in verband met corona verplaatst naar de zomer. Van 6 tot en met 14 maart is er dus geen Boekenweek, maar het zal wel een week vol boeken worden. In die week worden er onder de titel 'Het voorwoord van de Boekenweek' namelijk verschillende on- en offline activiteiten georganiseerd.

In gesprek met Bart Chabot

De Bibliotheken Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal organiseren op 8 maart een online avond met schrijver en tv-persoonlijkheid Bart Chabot. Tubantiajournalist Marjon Kok interviewt hem over zijn nieuwste boek en natuurlijk is er ook ruimte voor het publiek om vragen te stellen. Reserveer nu jouw toegangskaart

Boekenweekgedicht

Als aftrap van ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ publiceert Trouw, op zaterdag 27 februari, het Boekenweekgedicht dat in het teken staat van het Boekenweekthema Tweestrijd.

De Kleine Komedie en NS

Sinds 2001 is NS hoofdsponsor van de Boekenweek. Dat betekent in 2021 twintig jaar hoofdsponsorschap: dat zal niet ongemerkt voorbijgaan. Daarom organiseren Stichting CPNB, de Schrijverscentrale en het Letterenfonds in De Kleine Komedie auteursoptredens op het (online) podium van het theater. Deze optredens worden mede mogelijk gemaakt door de NS. Meer informatie volgt later.

Het Boekenbal op tv

Met vele honderden auteurs en met het boekenvak het glas heffen in Internationaal Theater Amsterdam is niet verantwoord, ook niet deze zomer. De 80ste editie van het Boekenbal zal daarom niet doorgaan. Op 5 maart zal er wel een speciale tv-uitzending gemaakt worden vanuit de lege schouwburg in Amsterdam (ITA). Diverse bekende schrijvers zullen de revue passeren om op unieke wijze samen het boek te vieren.