Nieuws uit de Bibliotheek

MaakMeeMaand | Creëer je eigen Maak Experience!

MaakMeeMaand | Creëer je eigen Maak Experience!

De MaakMeeMaand staat in het teken van het beleven en ervaren van maakcultuur & technologie. Creëer je eigen Maak Experience in mei met activiteiten uit het @Home programma en het online programma van Tetem.

Ontdek alleen of samen met vrienden, familie of collega’s de nieuwste technieken en creatieve uitvindingen: probeer te ontsnappen uit een (digitale) escaperoom, graaf zelf een rivier of maak bergen in een interactieve zandbak, doe waterproefjes, ontwerp een mobielsticker, bouw een lichtpiano of leer coderen. Het kan allemaal!

Programma MaakMeeMaand in mei - online

Niet alleen kinderen en jongeren ontdekken tijdens de MaakMeeMaand in mei vanuit huis uitdagende technieken, ook jongeren en volwassenen duiken in de digitale maakwereld. Deelnemen aan onderstaand programma is volledig online en heel eenvoudig te volgen samen met je gezin, vrienden of collega’s.

Samen met vrienden, collega’s of familie probeer je binnen 60 minuten verschillende puzzels op te lossen, waarmee je ook je eigen persoonlijke dilemma’s over online verslaving, privacy en het internet ontdekt.

Escape Room Tetem 01

Ga samen met een labcoach aan de slag met uitdagende technieken in een online KidsLab maak-, bouw-, en ontwerpworkshop.

Ontdek vanuit huis de nieuwste Make-It@Home techniek-kits of leer programmeren tijdens een van de Code-It programmeer workshops.

Graaf in een interactieve zandbak zelf je meanderende rivier, maak je eigen bergen en zie wat dat doet met het landschap. Inclusief waterproefjes waardoor je ontdekt waar Waterschap Vechtstromen allemaal voor zorgt in jouw omgeving.

AR Sandbox Tetem 01

Deelname aan het online programma in mei is gratis (voor materiaal zoals een techniek-kits kan een kleine bijdrage gevraagd worden).