Nieuws uit de Bibliotheek

Onthulling kwaliteitscertificaat Bibliotheek Oldenzaal

Onthulling kwaliteitscertificaat Bibliotheek Oldenzaal

Op donderdag 19 augustus onthulden adjunct-directeur Monic Gierveld en wethouder Alida Renkema het kwaliteitscertificaat aan de gevel van de Bibliotheek Oldenzaal. Het certificaat laat zien dat de Bibliotheek aan de belangrijke kwaliteitsnormen voldoet die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties in Nederland. 

Trots 

Alida Renkema, wethouder cultuur, is trots op de Bibliotheek. “Sinds vorig jaar heeft de Bibliotheek een prachtig nieuw onderkomen in de Vijfhoek. Deze plek heeft alle mogelijkheden voor ontmoeten, leren en werken. Elke dag zetten medewerkers en vrijwilligers zich in om iedereen, van jong tot oud in Oldenzaal te voorzien van kennis, inspiratie en vaardigheden. De Bibliotheek voert haar dienstverlening uit op basis van de speerpunten geletterde samenleving, participatie in de informatiesamenleving en leven lang ontwikkelen. De certificering laat zien dat de Bibliotheek in Oldenzaal mooi en kwalitatief werk levert.” 

Landelijke kwaliteitseisen

Monic Gierveld, adjunct-directeur van de Bibliotheek: “De certificering betekent dat we voldoen aan de kwaliteitseisen die landelijk gesteld worden aan een Bibliotheek. Het is een bevestiging dat de Bibliotheekfuncties, zoals vastgelegd in de wet, op de juiste manier uitgevoerd worden. Daaronder vallen onder andere het ter beschikking stellen van kennis en informatie, het bevorderen van lezen en het bieden van mogelijkheden tot ontwikkeling en educatie. Functies die we hier op onze prachtige nieuwe locatie midden in het centrum van Oldenzaal uitstekend kunnen uitvoeren. Zo zijn we bezig met het ontwikkelen van een echte Maakplaats op onze patio: een creatieve doe-het-zelfruimte waar je kunt maken, uitvinden en leren tegelijk.”

De certificering is uitgevoerd door de CBCT (Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal. Het CBCT toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en hun programma’s en diensten voor geletterdheid.