Nederland Leest 2021

Eén boek, duizend gesprekken. Van 1 tot en met 30 november is Nederland Leest 2021, met dit jaar het thema Over de grens. Haal nu in de Bibliotheek een gratis boek (op = op)! Het afgelopen jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde. Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924.

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van hét centrum voor ontmoeting en gesprek: de Bibliotheek.

Het cadeau van de Bibliotheek: een gratis boek!

Kom naar Bibliotheek Oldenzaal tijdens Nederland Leest en krijg het boek De wandelaar van Adriaan van Dis van ons cadeau (op = op)!

In De wandelaar krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Extra bijzonder aan de speciale Nederland Leest-editie van De wandelaar is het nawoord van schrijver en literatuurcriticus Margot Dijkgraaf. Tijdens een literaire stadswandeling vertelt zij over de rol van Parijs in het leven en werk van Adriaan van Dis, hoe hij aan De wandelaar werkte en het andere Parijs ontdekte.

Je kunt De wandelaar de hele maand november gratis ophalen in de Bibliotheek!

de wandelaar cover

Adriaan van Dis (1946) is een veelzijdig, geëngageerd schrijver, getuige romans als Indische duinen, De wandelaar en Tikkop. In 2015 won Ik kom terug de Libris Literatuurprijs en kreeg hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. Daarnaast schreef Van Dis in 1996 het Boekenweekgeschenk Palmwijn. Van Ik kom terug zijn inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Daarvoor ontving Van Dis in december een Gouden Boek. In februari 2021 verscheen zijn nieuwste roman, KliFi. Ook verscheen dit jaar een bundeling met Van Dis’ verhalen over Parijs getiteld De Parijsboeken.

Campagne Nederland Leest

Nederland Leest is een bibliotheekcampagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema. In het hele land worden er in de maand november activiteiten georganiseerd voor Nederland Leest om lezers met elkaar te verbinden. Zien we jou ook in Bibliotheek Oldenzaal tijdens Nederland Leest?