Meet in mei je bloeddruk in de Bibliotheek

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kun je in Bibliotheek Oldenzaal gratis jouw bloeddruk meten. Jaarlijks je bloeddruk meten is heel belangrijk!

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kan iedereen elke donderdag*, vrijdag en zaterdag in mei onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten in Bibliotheek Oldenzaal.

Het bloeddrukmeetpunt van de hartstichting is geopend op:
Donderdag: 11:00 en 17:00 uur
Vrijdag:       11:00 en 17:00 uur
Zaterdag:    11:00 en 16:00 uur

Waarom?

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is.

Gratis

Van 6 tot en met 28 mei kan iedereen elke donderdag*, vrijdag en zaterdag hun bloeddruk meten bij Bibliotheek Oldenzaal. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Je krijgt ook concrete tips en adviezen over wat jij zelf kan doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. Het meten is gratis.

*m.u.v. Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag