Nieuws uit de Bibliotheek

Vrijwilligers gezocht: VoorleesExpress

Vrijwilligers gezocht: VoorleesExpress

Heb jij wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek? Dan zijn wij op zoek naar jou! We zoeken vrijwilligers voor de VoorleesExpress.

Lezen is leuk. Maar wat als je de Nederlandse taal niet goed beheerst? Dan kom je niet goed mee op school. Vrijwilligers van de VoorleesExpress zetten zich in om kinderen met een taalachterstand extra aandacht te geven. Dat doen ze door het voorleesritueel in gezinnen met kinderen tussen de 2 en 8 jaar te introduceren. 

We zijn op zoek naar coördinatoren en voorlezers voor het nieuwe seizoen dat in september start. Heb je interesse? Reageer dan voor 1 augustus! 

Coördinator VoorleesExpress

Als coördinator begeleidt je maximaal vijf gezinnen en voorlezers tijdens een voorleesseizoen. Voor jouw team van voorlezers organiseer je een aantal bijeenkomsten, waarin je hen de gelegenheid biedt om ervaringen uit te wisselen en elkaar te helpen en waarbij je ze van informatie voorziet. Ook ga je een paar keer samen met de vrijwilligers op bezoek bij hun gezinnen.

Kijk hier voor meer informatie.

Voorlezer VoorleesExpress

Als voorlezer word je gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Je komt een half jaar lang (20x) op een vast moment in de week bij een gezin thuis om de kinderen voor te lezen. Door voor te lezen, breng je leesplezier in het gezin, maak je ouders en kinderen bekend met het voorleesritueel en stimuleer je de kinderen in de taalontwikkeling. 

Kijk hier voor meer informatie.