GESLOTEN: VACATURE: Bibliotheekmedewerker

GESLOTEN: Word jij blij van klanten gastvrij ontvangen en verder helpen in een inspirerende omgeving? Wij zoeken meerdere Bibliotheekmedewerkers

Onze Bibliotheken fungeren als platform voor de samenleving en verbinden mensen door een gevarieerd aanbod van lezen, lenen, taal, leren, werken en persoonlijke ontwikkeling. Een inspirerende ontmoetingsplek voor jong en oud.

Jij bent de gastvrouw/heer van de Bibliotheek en helpt bezoekers op weg in zowel het digitale als het fysieke media–aanbod. Je weet wanneer en waar activiteiten in de Bibliotheek plaatsvinden.

Je hebt een brede algemene belangstelling, bent klantgericht, actief, vrolijk en representatief.

Jouw functie

Jij zorgt ervoor dat de Bibliotheek een aantrekkelijke plaats is voor informatie en ontmoeting. Of het nu gaat om bibliotheekbezoekers, deelnemers aan activiteiten/lezingen, studenten, scholieren of zzp'ers. Jij heet iedereen welkom, geeft advies, beantwoordt vragen en/of verwijst door. Kortom: je verbindt de wensen en behoeften van onze gasten aan het (media)aanbod van de Bibliotheek. Daarnaast zorg je voor een aantrekkelijke presentatie van de collectie en promoot je de producten en diensten van de Bibliotheek. Je bent het aanspreekpunt voor de vrijwillige gastvrouwen en -heren in de publieksruimte. Je werkt volgens een rooster en soms ook in het weekend.

Wat neem je mee

Jouw talent: vragen zien voordat ze worden gesteld. Mensen helpen geeft je energie, je bent digitaal vaardig en hebt een brede algemene interesse. Je bent nieuwsgierig, hebt lef, denkt in kansen en bent een echte verbinder. Wat je nog meer kunt afvinken:

• Je hebt mbo-werk- en denkniveau;
  • Je hebt ervaring met klantcontact en bent communicatief sterk;
  • Je bent gastvrij, energiek en staat stevig in je schoenen;
  • Je organiseert je werk zelfstandig, maar werkt ook graag samen.
  • Je bent bereid je verder te scholen en ontwikkelen.

Waar ga je werken

Je gaat werken in een organisatie met korte lijnen die volop in ontwikkeling is. Je hebt collega’s in Bibliotheek Hengelo, Oldenzaal en Hof van Twente. Je komt in dienst van Bibliotheek Hengelo, maar je kunt in alle vestigingen worden ingezet. De nadruk zal komen te liggen op de vestigingen in Hengelo en Hof van Twente.

Wat krijg je

• Salaris op basis van schaal 5 met doorgroeimogelijkheden naar schaal 6 van de CAO Openbare Bibliotheken. Inschaling indicatief, afhankelijk van ervaring minimaal € 1.938,-- en maximaal € 2.788,-- bij 36 uur per week.
  • Een functie met veel afwisseling en ruimte voor persoonlijke/professionele ontwikkeling.
  • Ruimte voor eigen inbreng en creativiteit.
  • Prima arbeidsvoorwaarden zoals een kilometervergoeding voor woon-werkverkeer, een eindejaarsuitkering en pensioenopbouw bij Pensioenfonds Openbare Bibliotheken (POB).
  • Je krijgt een jaarcontract met 2 maanden proeftijd, met uitzicht op een vaste aanstelling.
  • Je werkdagen/tijden vallen binnen maandag t/m zaterdag tussen 9:00u en 21:00u.

Enthousiast over de vacature?

Herken je jezelf in het profiel, waar wacht je nog op? Reageer vóór 12 september 2022 via deze link.

Meer weten? Kijk op onze website of neem contact op met Monic Gierveld telefoonnummer 06-23 66 49 12 (bereikbaar voor meer toelichting op 2, 5 en 9 september van 10:00 – 12:00 uur).

De eerste gesprekken vinden plaats in week 38.