Nieuws uit de Bibliotheek

Het Mobiele Lab in volle gang in de bibliotheek!

Het Mobiele Lab in volle gang in de bibliotheek!

Kom t/m 30 september ook spelen en experimenten in het Mobiele Lab!

Welke technieken kun je in het Mobiele Lab allemaal leren en ontdekken?

De activiteiten die je in het Mobiele Lab kunt uitvoeren zijn oneindig. Zo zijn er o.a. verschillende ontwerpprogramma’s waarmee je digitaal 3D kan ontwerpen en staan er 3D printers klaar om de ontwerpen te printen. Met een lasersnijder kunnen bezoekers in hout graveren en heel precies papier, stickers of textiel snijden. De foamsnijder helpt met het maken van grote vormen en bij stencils ontwerpen (ook op textiel) wordt de techniek van de snijplotter uitgelegd. Wie liever wearables maakt kan aan de slag met de digitale borduurmachine. En wil je ergens een replica van maken dan biedt de 3D scanner uitkomst.

Dit is een greep uit de mogelijkheden dus kom vooral zelf een kijkje nemen en ontdek wat er allemaal mogelijk is met techniek!

Voor alle gebruikte technieken zijn techniek-, activiteiten- en betekeniskaarten ontwikkeld. Zij geven onder meer instructie over hoe de technieken werken en welke activiteiten daarmee mogelijk zijn. Naast achtergrond informatie over hoe de techniek is ontwikkeld en gebruikt in het bedrijfsleven, geven zij tevens inzicht welke vervolg mogelijkheden er zijn als het gaat om studie.

Open inloop

Het Mobiele Lab is geopend voor schoolklassen, senioren en voor open inloop. De tijden voor open inloop staan hieronder vermeld:

  • Vrijdag 23 september | 14:30-17:00 uur & 18:00-20:00 uur
  • Zaterdag 24 september | 10:00-13:00 uur
  • Dinsdag 27 september | 13:30-17:00 uur

Senioren kunnen zich nog inschrijven voor een workshop op 29 september.
De inschrijfmomenten voor schoolklassen is volgeboekt.