Nieuws uit de Bibliotheek

Vacature: Adviseur Marketingcommunicatie

"Ben jij de verbindende marketing-communicatie professional die we zoeken?"

Altijd al willen werken bij een organisatie met grote maatschappelijke impact? De Bibliotheken: Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal zoeken een Adviseur Marketingcommunicatie. Als Adviseur Marketingcommunicatie bouw jij aan de verbreding van het imago van de Bibliotheek. Want we zijn zoveel meer dan boeken; jij weet op een inspirerende manier onze maatschappelijke impact aan te tonen.

 Er ligt voor de komende jaren een heldere opdracht; om ervoor te zorgen dat we onze heel diverse doelgroepen structureler aan ons gaan verbinden. Samen met je directe collega’s Kjell en Elske, en verschillende inhoudelijke teams, bouw jij aan het beleid en de strategie om dit doel te bereiken.

Jij zorgt ervoor dat alles binnen de afdeling op rolletjes verloopt. Je bent inhoudelijk verantwoordelijk voor de budgetten en het beleid, je hakt knopen door en stuurt het team waar nodig aan. Je bent de spin in het web binnen deze uitdagende functie en weet je prima te bewegen in een complexe organisatie. Je bent een betrouwbare factor; je zegt wat je doet en je doet wat je zegt.

Over jou:

 • Jij hebt HBO+ werk- en denkniveau, bent afgestudeerd in de richting marketingcommunicatie en je hebt relevante werkervaring in het vakgebied.
 • Jij bent sparringpartner en aanspreekpunt voor managementteam en collega’s op het gebied van marketingcommunicatie. Je haalt de vraag achter de vraag naar boven en weet daarmee goed aan te sluiten op hun wensen en behoeften.
 • Je communiceert overtuigend, direct en helder. Je kunt collega’s, partners en klanten meenemen in jouw ideeën.
 • Je bent proactief, ondernemend en een teamspeler, je hebt een kritische blik, werkt gestructureerd en oplossingsgericht.
 • Je bent een verbinder tussen de diverse teams in onze bibliotheken en schakelt moeiteloos met partners en andere bibliotheken uit het netwerk.
 • Jij geeft gevraagd en ongevraagd advies, ziet kansen en hebt een hands-on mentaliteit.
 • Je hebt oog voor de organisatiedoelstellingen en weet daarbij de juiste prioriteiten te stellen en keuzes te maken.
 • Je bent analytisch, je bent op de hoogte van relevant onderzoek en maakt met gemak de vertaalslag naar de praktijk. Vervolgens zoek je ook graag uit welke impact jouw strategie heeft gehad.

Wij bieden:

 • Een salaris in schaal 10 CAO Openbare Bibliotheken( inschaling indicatief afhankelijk van ervaring min. € 3.589,- en max. € 4.736,-  bij 36 uur/week)
 • Een open en fijne sfeer, waar hard werken en gezelligheid met de collega’s op waarde worden geschat.
 • Een zelfstandige en veelzijdige functie met veel ruimte voor jouw ideeën en volop mogelijkheden voor ontwikkeling;
 • Goede arbeidsvoorwaarden zoals de mogelijkheid om (deels) thuis te werken, flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, een laptop en telefoon, een eindejaarsuitkering en pensioenopbouw bij Pensioenfonds Openbare Bibliotheken.
 • Contract voor een jaar. Zijn we allebei tevreden? Dan wordt je contract omgezet naar een vast dienstverband.

Waar ga je werken:

De Bibliotheek is de woonkamer van de samenleving en een inspirerende ontmoetingsplek voor jong en oud, het is de plek waar mensen een leven lang kunnen leren.

Je gaat werken voor drie stichtingen die het bibliotheekwerk in drie gemeenten (Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal) verzorgen en die samen één werkorganisatie vormen. Het betreft een platte organisatie. Onder invloed van de veranderende wereld is de organisatie voortdurend in ontwikkeling. We werken daarnaast nauw samen met inwoners en onze culturele en maatschappelijke partners. Lees meer over ons in ons meerjarenbeleid 2021 - 2024: Motor van een vaardige samenleving.

Kijk voor meer informatie op: Bibliotheek Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal

Enthousiast over de vacature?

Ben jij de persoon die we zoeken? We kijken ernaar uit om met je kennis te maken! Stuur je motivatie en cv in via de website van Rijnbrink vóór 28 november 2022. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 7 december 2022.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Miranda Kosters (manager publieksservice), 06-48405541.

Wij zoeken graag zelf naar geschikte kandidaten en werken niet met recruiters of bureaus voor de invulling van deze  vacature.