Nieuws uit de Bibliotheek

Nationale voorleesdagen 2023

Nationale voorleesdagen 2023

Van 25 januari tot en met 4 februari 2023 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staan prenten-en voorleesboeken volop in de aandacht, met als doel het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Voorlezen is immers hartstikke leuk! Maar wist je dat het je ook leuker maakt? Prentenboeken laten je de wereld beleven door de ogen van een ander. Voorlezen helpt kinderen daardoor om zich te verplaatsen in iemand anders. Ook is voorlezen goed voor de taalontwikkeling. Het heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Niet alleen leuk dus, ook nog nuttig!

Prentenboek van het jaar: Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Tussen de titels uit de Prentenboek Top 10 zit één boek dat zich Prentenboek van het Jaar mag noemen. In 2023 is dat Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joukje Akveld en Jan Jutte. Dit boek staat centraal in de campagne en wordt overal voorgelezen tijdens het Voorleesontbijt.

Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen?

Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

Prentenboek Top 10

Een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten heeft 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Daarnaast vormt het boek samen met negen andere prentenboeken de Prentenboek Top 10.

Wil je meer leuke voorleestips? Klik dan hier!