Nieuws uit de Bibliotheek

Koffie & Kids gaat weer van start!

Koffie & Kids gaat weer van start!

Vind je het leuk om met je kind van 0 tot 4 jaar iets te ondernemen? Kom dan naar de Bibliotheek!

Onder het genot van een kop koffie maak je spelenderwijs kennis met interessante en informatieve onderwerpen, en kun je in gesprek met andere ouders en deskundigen over opvoeden en ouderschap! Alle bijeenkomsten zijn gratis en vinden plaats op maandag van 10:30 - 11:30 uur.

Programma

Babymassage | maandag 8 mei
Wist je dat babymassage niet alleen voor jou en je (pasgeboren) kindje prettig is, maar ook tal van voordelen heeft? Het versterkt de band tussen ouder en baby en helpt bij een kindje dat veel huilt. Ook worden de zintuigen van de baby gestimuleerd en slapen veel baby's na de massage beter dan voorheen. Evelien Geurts voorziet je deze ochtend van tips en voorbeelden die je meteen uit kunt proberen.

Vakantie EHBO | maandag 26 juni
Stel je voor, er gebeurt iets met je kindje tijdens de vakantie. Verbranding in de zon, uitdroging, ernstige diarre- een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Silvia Nijhuis (van Held in Nood) beantwoordt deze ochtend al je vragen rondom EHBO en hoe te handelen in noodsituaties.

Muziek op Schoot | maandag 18 september
Je wilt dat je kind duidelijk leert praten en dat de taalontwikkeling goed verloopt. Ingrid Schulten laat je zien hoe voorlezen en liedjes zingen manieren zijn om dat te bereiken!

Draagdoekconsulent | maandag 30 oktober
Denk jij er over je baby te gaan dragen in een draagdoek of drager? Of doe je dat al, maar gaat het nog niet naar wens? Natascha Oorthuis van Natuas geeft informatie over de manieren waarop je je baby of peuter kunt dragen.

Brandveiligheid in huis | maandag 11 december
Je moet er niet aan denken dat je kindje iets overkomt. Zodra kinderen kunnen kruipen en lopen worden in de ogen van ouders de risico’s op brand en brandwonden nog groter.  Wil je weten wat je kunt doen om jouw huis voor jezelf en je kindje brandveiliger te maken, helemaal met het oog op de feestdagen? Brenda Borgers van Brandweer Twente komt hierover vertellen en beantwoordt vragen.

Meedoen

Je bent van harte welkom om aan te sluiten bij Koffie & Kids. Je hoeft je niet aan te melden en kunt zo binnenlopen. Deelnemen is helemaal gratis!

Over Koffie & Kids

Onder het genot van een kop koffie maak je tijdens Koffie & Kids spelenderwijs kennis met interessante en informatieve onderwerpen, en kun je in gesprek met andere ouders en deskundigen over opvoeden en ouderschap. Elke bijeenkomst is Loes Opvoedings-ondersteuning aanwezig voor vragen en advies over het opgroeien van je kind en is er een leesconsulent van de Bibliotheek om te vertellen over Boekstart en het plezier van samen lezen