Informatiepunt Digitale Overheid

Vind meer artikelen over

Thema Infopunt Digitale Overheid
Leeftijd 18+ (iedereen boven 18)
Locatie en service Bibliotheek Oldenzaal

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig.

Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft met de websites van de overheid als de Belastingdienst, DUO of donorregistratie? Kom langs in de Bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt. Je hoeft geen lid te zijn.

Je kunt voor het Informatiepunt een afspraak maken voor elke vrijdagochtend tussen 10:00-12:30 uur. Om een afspraak te maken kun je bellen met de Bibliotheek op 0541 512 516.

Meer weten?

Waar kunnen we bij helpen? Bekijk het overzicht.

Donorregistratie en de donorwet

Vanaf 1 juli 2020 wordt iedereen vanaf achttien jaar als orgaandonor opgenomen in het nieuwe donorregister. Tenzij je aangeeft dat je geen orgaandonor wilt zijn. Ook dat registreer je in het donorregister. Donorregistratie roept bij heel veel mensen vragen op. Wat is donorregistratie? Waarom zou je je registeren? En wat kun je in het register aangeven? De Bibliotheek helpt je als wegwijzer een stap verder. Ook voor meer informatie over donorregistratie kun je in de Bibliotheek terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid.

Meer informatie over donorregistratie

• Wil je meer weten over orgaandonatie? Bekijk de video's hieronder.
  • Vragen over donorregistratie? Ga naar donorregister.nl.
  • Je keuze doorgeven? Dat kan via deze webpagina.