Taalpunt

Taalpunt

Vind meer artikelen over

Thema Leesondersteuning
Leeftijd 18+ (iedereen boven 18)
Leren, lezen en lenen Spreekuren, Activiteiten, Boeken, Luisterboeken
Locatie en service Bibliotheek Oldenzaal

Wil je graag de Nederlandse taal beter leren? Of heb je een kind die hulp nodig heeft met de Nederlandse taal? Kom dan naar het taalpunt. Hier kan iemand je precies vertellen aan welke projecten je mee kan doen. Goed kunnen lezen en schrijven is nodig in het dagelijkse leven. 

Formulieren invullen, de post lezen, werken met de computer of voorlezen aan de kinderen. Vindt u dat moeilijk? Iedereen die zijn taal wil verbeteren, kan terecht bij het Taalpunt in de Bibliotheek.

voor wie?
 
Het Taalpunt is voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of spreken van de Nederlandse taal. Zowel mensen met een Nederlandse achtergrond als met een niet-Nederlandse achtergrond kunnen we helpen.

Zonder een goede beheersing van de Nederlandse taal wordt het erg lastig om bijvoorbeeld je werk goed te kunnen doen. Samen kijken we hoe we daar iets aan kunnen doen en welke taalcursus het meest geschikt is. Deze kan worden gegeven door één van onze taalvrijwilligers of door het ROC. Ook mensen die moeite hebben met rekenen of met het gebruik van de computer kunnen we helpen. Kom een keer naar het spreekuur van het Taalpunt om te overleggen en misschien de eerste stap te zetten. De Bibliotheek, Impuls, ROC en gemeente werken samen om bij het Taalpunt zoveel mogelijk mensen met de Nederlandse taal te helpen.

meer informatie
Het Taalpunt is vanaf 31 augustus iedere dinsdag geopend van 13.30 tot 15.00 uur.

ook interessant

  • Informatie over het ‘Praathuis’, klik hier
  • Informatie over de ‘VoorleesExpress’, klik hier
  • Informatie over de Leesclub van het Taalpunt; klik hier