Cursus Digisterker

Voor welke leeftijd?: 18+ (iedereen boven 18)
Leren, lezen en lenen: Cursussen, Activiteiten, Kennisbronnen
Thema: Werk en inkomen
Locatie en service: Bibliotheek Oldenzaal

Cursus Digisterker | Leer omgaan met de websites van de overheid

In de Bibliotheek wordt een aantal keer per jaar de Cursus Digisterker gegeven.
Voor cursusdata en mogelijkheden, zie het programma.

Voor wie?
- u wilt zelf een DigiD aanmaken en leren gebruiken voor overheidszaken;
- u wilt zelf toeslagen aanvragen en berichten van Mijn Overheid lezen;
- u heeft al enigeervaring met computers en internet.

Omschrijving
De overheid doet steeds meer via het internet en vraagt u, als burger, daar gebruik van te maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, het zoeken naar werk of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen zijn hier nog niet (voldoende) vaardig in.
Daarom bieden we - in samenwerking met de gemeente - de cursus Digisterker aan. Wij helpen u om beter uw weg te vinden bij de  - elektronische - overheid.
De cursus duurt 3 ochtenden van elk 2 uur.

Vanaf januari  zijn er 4 cursussen van ieder drie ochtenden gepland:

• donderdagochtend 17, 24 en 31 januari 10.00 - 12.00 uur;
  • maandagochtend 11, 18 en 25 februari van 10.00 - 12.00 uur;
  • donderdagochtend 28 februari, 7 en 14 maart van 10.00 - 12.00 uur;
  • donderdagochtend 21, 24 maart en 4 april van 10.00 - 12.00 uur.

Wat leert u
U leert hoe u handig en veilig informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW.  Landelijke of lokale overheden vragen steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u een DigiD kunt gebruiken. De cursusstof wordt telkens aangepast aan de samenstelling van de groep cursisten.
Een deel van de informatie is speciaal gericht op Oldenzaal en de website van de gemeente.

Aanmelden of vragen?
Deze cursus wordt regelmatig via onze programma op de website en berichten in lokale media aangekondigd.
Deelname aan de cursus is gratis; ook het werkboek, koffie en thee.
Vooraf aanmelden is verplicht, u krijgt dan een toegangskaart.

Aanmelden kan bij de Klantenservice in de Bibliotheek; daar is ook een folder verkrijgbaar.
Meer informatie of aanmelding is eveneens mogelijk telefonisch 0541 512516 of via
Natuurlijk kunt u ook uw belangstelling in de Bibliotheek zelf kenbaar maken. Geef naam, telefoonnummer en emailadres door en er wordt contact met u opgenomen.