Cursus Digisterker

Voor welke leeftijd?: 18+ (iedereen boven 18)
Leren, lezen en lenen: Cursussen, Activiteiten
Thema: Werk en inkomen
Locatie en service: Bibliotheek Oldenzaal

Cursus Digisterker | Leer omgaan met de websites van de overheid

In de Bibliotheek wordt een aantal keer per jaar de Cursus Digisterker gegeven.
Voor cursusdata en mogelijkheden, download hier de folder.

Voor wie?
- u wilt zelf een DigiD aanmaken en leren gebruiken voor overheidszaken;
- u wilt zelf toeslagen aanvragen en berichten van Mijn Overheid lezen;
- u heeft al enigeervaring met computers en internet.

Omschrijving
De overheid doet steeds meer via het internet en vraagt u, als burger, daar gebruik van te maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, het zoeken naar werk of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen zijn hier nog niet (voldoende) vaardig in.
Daarom bieden we - in samenwerking met de gemeente - de cursus Digisterker aan. Wij helpen u om beter uw weg te vinden bij de  - elektronische - overheid.
De cursus duurt 3 ochtenden van elk 2 uur.

Vanaf september  zijn er 4 cursussen van ieder drie ochtenden gepland:

Wat leert u
U leert hoe u handig en veilig informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW.  Landelijke of lokale overheden vragen steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u een DigiD kunt gebruiken. De cursusstof wordt telkens aangepast aan de samenstelling van de groep cursisten.
Een deel van de informatie is speciaal gericht op Oldenzaal en de website van de gemeente.

Aanmelden of vragen?
Deze cursus wordt regelmatig via onze programma op de website en berichten in lokale media aangekondigd.
Deelname aan de cursus is gratis; ook het werkboek, koffie en thee.

Aanmelden kan bij de Klantenservice in de Bibliotheek; daar is de folder ook verkrijgbaar.
Meer informatie of aanmelding is eveneens mogelijk telefonisch 0541 512516 of via