Belastingaangifte

Voor welke leeftijd?: 18+ (iedereen boven 18)
Leren, lezen en lenen: Cursussen, Spreekuren, Digitale bronnen
Thema: Werk en inkomen
Locatie en service: Bibliotheek Oldenzaal

Belastingservice

Als u hulp nodig heeft bij de digitale belastingaangifte of bij online toeslagen aanvragen, dan kunt u in de maanden maart en april terecht in de Bibliotheek.
Samen met HUBA Oldenzaal bieden we dan een belastingspreekuur ter ondersteuning bij de digitale aangifte of aanvraag.
Stel vragen over uw belastingaangifte, vraag advies, ook over huurtoeslag en zorgtoeslag. Het daadwerkelijke invullen, moet u wel zelf doen.

Voor wie?
Voor iedereen die vragen heeft over de belastingaangifte, toeslagen en dergelijke, of hulp zoekt bij het invullen ervan.

Waarmee kunnen  we helpen?
Behalve het Belastingspreekuur, bieden we - het hele jaar door - ook cursussen aan die u helpen om (digi)vaardiger te worden.
Ook kunt u bijvoorbeeld terecht op onze computers met veilige internetverbinding, om gratis uw toeslagen aan te vragen. Ook het uitprinten van de aangifte is gratis.

De Bibliotheek biedt gratis cursussen aan om digitale basisvaardigheden op te doen. Zo kunt u zelf zaken met overheidsinstanties regelen.

informatie
Deze service is gratis. U kunt in de maanden maart en april,  afwisselend op dinsdag- en woensdagmiddag, gebruik maken van dit spreekuur.
Data: dinsdag 12 en 26 maart, 9 en 23 april en op woensdag 6 en 20 maart, 3 en 17 april, van 13.30 - 15.00 uur.

Afhankelijk van uw vraag moet u naar het spreekuur meenemen: DigiD gebruikersnaam en wachtwoord, jaaroverzichten van werkgevers, uitkeringsinstanties en banken ; WOZ-beschikking ; voorlopige aanslagen Inkomstenbelasting en Zorgverzekeringswet ; rekeningen van aftrekbare kosten voor zorg en opleiding ; de toekenning van huur en zorgtoeslag.

Kom naar de Bibliotheek, of bel 0541 512516 - vraag naar Benno Strengers. U kunt hem ook mailen: