Programma | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

de Democratiefabriek

Wie ben ik? Wie ben jij? Wat is democratie? Wat is vrijheid, wat is gelijkheid? Wat gebeurt er als democratie zou worden afgeschaft? Dit alles leer je in de Democratiefabriek!

De Democratiefabriek is een interactieve tentoonstelling voor iedereen vanaf 10 jaar. Met behulp van machines, apparaten en gereedschappen onderzoeken en oefenen je democratie. In de fabriek gaat het over democratie en wat er zou kunnen gebeuren als er geen democratie zou zijn, zoals in de Tweede Wereldoorlog. Gaandeweg kom je erachter dat de tentoonstelling eigenlijk over jezelf gaat, over eigen normen, houding en gedrag. En natuurlijk over maatschappelijke standpunten. Alles is gericht op actief burgerschap.

Let op: de Democratiefabriek wordt gebruikt voor rondleidingen aan scholen die zich hiervoor hebben aangemeld. De Democratiefabriek is alleen buiten deze gereserveerde tijden voor overige bibliotheekbezoekers toegankelijk.

Je kunt de Democratiefabriek bezoeken van 23 t/m 27 november, vanaf 14:30 tot sluitingstijd.

Datum maandag 22 november 2021
Einddatum zaterdag 27 november 2021