Programma | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Studiebieb

Moeite met plannen of even zonder afleiding aan het werk? Kom dan naar de Studiebieb in de bibliotheek!

Studiebieb als steuntje in de rug

Het schooljaar is alweer een eindje op weg. Huiswerk maken en leren hoort daar bij, maar niet bij iedereen gaat dit vanzelf. Bibliotheek Oldenzaal biedt samen met Onderwijsbegeleiding Oost Nederland en Gemeente Oldenzaal de mogelijkheden om daarbij extra te helpen.

Herken jij jezelf, of herken jij jouw zoon/dochter, in één van de onderstaande situaties?

• Je vindt het lastig om het huiswerk te organiseren
  • Het huiswerk schiet er regelmatig bij in
  • Je bent snel afgeleid door de meldingen op je telefoon
  • Je hebt moeite met een vak
  • je wilt je goed voorbereiden op een toets of examen

Dan biedt de Studiebieb de oplossing! Studenten van de Universiteit Twente of Saxion helpen met het maken van huiswerk dat meegegeven wordt door de school. De begeleiders helpen met de huiswerkvragen, zorgen voor een rustige werksfeer, motiveren om door te zetten, bieden structuur en zorgen voor meer zelfvertrouwen bij de leerling.

Openingstijden Studiebieb

• Wat: Studiebieb voor je huiswerkvragen
  • Voor wie: basisschoolkinderen uit groep 7/8 en scholieren van de middelbare school
  • Wanneer: maandag tussen 15:00 en 18:00 uur
  • Periode: van 8 november t/m 11 april (gesloten tijdens schoolvakanties)

Aanmelden is niet nodig, maar er is plek voor maximaal 10 personen per middag.

De Studiebieb is een samenwerking tussen Bibliotheek Oldenzaal en de volgende partners:

logo OON1logo gemeente oldenzaal kleur

Datum maandag 14 maart 2022