Programma | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Het Mobiele Lab

Het Mobiele Lab

Ben je benieuwd hoe een 3D printer precies werkt of zou je wel eens iets willen ontwerpen voor een lasercutter of borduurmachine? Dan is dit je kans! Jongeren vanaf 10 jaar en volwassenen kunnen van 19 t/m 30 september als een echte maker aan de slag in het Mobiele Lab!

Vanaf 19 september gaat het team van het Mobiele Lab vol enthousiasme aan de slag. Het team bestaat uit een labcoach van Tetem die ondersteuning biedt in het veilig en deskundig leren werken met de techniek en medewerkers van de Bibliotheek die kennis delen op het gebied van mediawijsheid. Kennisdeling, verbinding en plezier staan hierin voorop!

Welke technieken kun je in het Mobiele Lab allemaal leren en ontdekken?

De activiteiten die je in het Mobiele Lab kunt uitvoeren zijn oneindig. Zo zijn er o.a. verschillende ontwerpprogramma’s waarmee je digitaal 3D kan ontwerpen en staan er 3D printers klaar om de ontwerpen te printen. Met een lasersnijder kunnen bezoekers in hout graveren en heel precies papier, stickers of textiel snijden. De foamsnijder helpt met het maken van grote vormen en bij stencils ontwerpen (ook op textiel) wordt de techniek van de snijplotter uitgelegd. Wie liever wearables maakt kan aan de slag met de digitale borduurmachine. En wil je ergens een replica van maken dan biedt de 3D scanner uitkomst.

Dit is een greep uit de mogelijkheden dus kom vooral zelf een kijkje nemen en ontdek wat er allemaal mogelijk is met techniek!

Voor alle gebruikte technieken zijn techniek-, activiteiten- en betekeniskaarten ontwikkeld. Zij geven onder meer instructie over hoe de technieken werken en welke activiteiten daarmee mogelijk zijn. Naast achtergrond informatie over hoe de techniek is ontwikkeld en gebruikt in het bedrijfsleven, geven zij tevens inzicht welke vervolg mogelijkheden er zijn als het gaat om studie.

Open inloop

Het Mobiele Lab is geopend voor schoolklassen, senioren en voor open inloop. De tijden voor open inloop staan hieronder vermeld:

  • Dinsdag 20 september | 15:00-16:30 uur
  • Vrijdag 23 september | 14:30-17:00 uur & 18:00-20:00 uur
  • Zaterdag 24 september | 10:00-13:00 uur
  • Dinsdag 27 september | 13:30-17:00 uur

Senioren kunnen zich inschrijven voor twee verschillende dagen: 20 september en 29 september.

Informatie voor scholen

Speciaal voor schoolklassen zijn er bezoekmomenten voor het Mobiele Lab te boeken! Klik hier voor meer informatie.

Datum maandag 19 september 2022
Einddatum vrijdag 30 september 2022
Tijd 10:00 tot 20:00 uur
Waar Bibliotheek Oldenzaal
Thema Cursus, workshop & training
Prijs Gratis, vrije inloop